GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακόμη και με ποινή αφαίρεσης βαθμών κινδυνεύουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

Σοβαρά «θέματα» ενδέχεται να έχουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ την επαύριο του τελικού. Στο άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, που αναφέρεται ...


Σοβαρά «θέματα» ενδέχεται να έχουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ την επαύριο του τελικού.

Στο άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, που αναφέρεται στις ποινές σε βάρος των ομάδων για επεισόδια, υπάρχει το εδάφιο 6 για εκτεταμένα επεισόδια.

Σαν αυτά, δηλαδή, που είχαμε στο Πανθεσσαλικό, πριν την έναρξη της αναμέτρησης στο Πανθεσσαλικό.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, το εδάφιο 6 αναφέρει:

- Εκτεταμένα επεισόδια: Ως εκτεταμένα θεωρούνται τα επεισόδια εκείνα στα οποία εμπλέκεται σημαντικός αριθμός προσώπων. Η πρόκληση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών φθοράς ξένης ιδιοκτησίας ή έστω απλής σωματικής βλάβης αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση. Σε περίπτωση δημιουργίας εκτεταμένων επεισοδίων προ, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:

α) Χρηματική ποινή σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000) έως εκατό (100.000) χιλιάδων ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

β) Χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

γ) Στις ανωτέρω περιπτώσεις α. και β. και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός (1) έως δύο (2) αγώνες χωρίς θεατές.

δ) Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

ε) Σε περίπτωση υποτροπής, των ως περιπτώσεων α , β και δ σε επόμενο αγώνα της ομάδας, έως τη λήξη της μεθεπόμενης αγωνιστικής περιόδου, η χρηματική ποινή που προβλέπεται για κάθε επιμέρους πράξη επιβαρύνεται και μπορεί να ξεπεράσει το ανώτατο προβλεπόμενο για την πράξη αυτή όριο, φθάνοντας μέχρι το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ προσαυξανομένου του ποσού αυτού κατά πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ για κάθε περαιτέρω υποτροπή.

Επιπρόσθετα, επιβάλλονται

ι. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές στην πρώτη υποτροπή, επαυξανομένου του αριθμού των αγωνιστικών κατά μία (1) για κάθε νέα υποτροπή και

ιι. Ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα για την πρώτη υποτροπή, του αριθμού αυτού επαυξανομένου κατά ένα (1) για κάθε νέα υποτροπή.

στ) Η δίωξη για το πειθαρχικό αδίκημα των εκτεταμένων επεισοδίων γίνεται από το όργανο πειθαρχικής δίωξης του άρθρου 35 του παρόντος.

Στο εδάφιο 4, δε, γίνεται μνεία στις ποινές που αφορούν είσοδο οπαδών στο γήπεδο πριν τη σέντρα.

Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο:

Α. Πριν την έναρξη του αγώνα

Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μία ώρα πριν και μέχρι δεκαπέντε (15) λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, τιμωρείται με χρηματική ποινή από δεκαπέντε (15.000,00) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ. Ο διαιτητής κρίνει αν θα προχωρήσει στην έναρξη του αγώνα
με βάση την σοβαρότητα του περιστατικού σύμφωνα με τον κανόνα 5 των κανόνων παιχνιδιού (Low of the games). Αν μέχρι δεκαπέντε (15) λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα έχει αποκατασταθεί πλήρως η τάξη και ο Αστυνομικός Διευθυντής τον διαβεβαιώσει ότι δεν υφίσταται κίνδυνος, αυτά είναι στοιχεία που αποτελούν σημαντικές παραμέτρους στην λήψη της απόφασής του για την έναρξη του αγώνα, προ της οποίας -εφόσον προχωρήσει- η γηπεδούχος ομάδα απευθύνει προειδοποίηση από τα μεγάφωνα ότι στην περίπτωση νέας εισόδου θα επέλθει οριστική διακοπή του αγώνα.

Στην περίπτωση που μετά την πρώτη είσοδο των φιλάθλων και την αποχώρηση αυτών παρατηρηθεί νέα είσοδος ή συνεχόμενοι και ανεξέλεγκτοι είσοδοι φιλάθλων ο αγώνας ματαιώνεται οριστικά. Στην περίπτωση αυτή η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή από σαράντα χιλιάδες (40.000)
ευρώ έως ενενήντα χιλιάδες (90.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μια (1) έως δύο (2) αγωνιστικές. Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

Τέλος, στο πειθαρχικό δίκαιο υπάρχει και η διευκρίνιση για τις ευθύνες των ομάδων για τα επεισόδια:

 

Πηγή: sport-fm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση