GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξώδικο Σμπώκου στη Βίκυ Σταμάτη που τον είπε "τσάντα του Άκη"

Λίγες μόνο ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου και ενώ η δίκη του σε δεύτερο βαθμό για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστ...


Λίγες μόνο ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου και ενώ η δίκη του σε δεύτερο βαθμό για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών βρίσκεται στην τελική ευθεία, ο άλλοτε στενός του συνεργάτης και συγκατηγορούμενος του Γιάννης Σμπώκος εξαπολύει επίθεση τόσο σε βάρος του πρώην υπουργού όσο και της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη.

Ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ ενημέρωσε το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας ότι έστειλε εξώδικο στη Βίκυ Σταμάτη, ζητώντας της να ανακαλέσει τους «χυδαίους και ψευδείς», όπως τους χαρακτήρισε, ισχυρισμούς που διατύπωσε στην απολογία της, αλλά και σε συνέντευξη της, ότι ο ίδιος ήταν η «τσάντα» του Άκη Τσοχατζόπουλου χωρίς εκείνος να το γνωρίζει.

Ο Γιάννης Σμπώκος έκανε λόγο για «ευφάνταστα σενάρια» τα οποία κατασκεύασε η κ. Σταμάτη και, όπως είπε, για το λόγο αυτό δεν θέλησε να δεχθεί ερωτήσεις μετά την απολογία της. «Είναι προφανές ότι με τις ερωτήσεις το ψέμα θα αναδειχθεί και το σενάριο θα καταπέσει συθέμελα. Και μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία οι προφανείς ερωτήσεις που θα υποβάλλονταν θα ρωτούσαν το αυτονόητο: «αν πράγματι άκουσες ότι κάποιος είναι η «τσάντα» του συζύγου σου, δεν είναι λίαν προφανές ότι γνώριζες την παράνομη προέλευση των χρημάτων του;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σμπώκος απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συνέχισε: «Είναι γνωστό ότι στις 15 Μαρτίου του 2000 είχα αποχωρήσει από τη θέση που κατείχα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είχα εκλεγεί Βουλευτής στις εκλογές που ακολούθησαν. Επομένως δεν είχα έκτοτε καμία σχέση με το υπουργείο και τον Α. Τσοχατζόπουλο. Από που δηλαδή θα έπρεπε να με απομακρύνει το 2000, (σ.σ. ο Τσοχατζόπουλος) από τη θέση του βουλευτή;».

Μάλιστα, ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ έκανε σαφή αναφορά και στην υπόθεση των εκβιασμών ποινικών, μέσω βομβιστικών επιθέσεων, στην οποία είναι ελεγχόμενος και ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός: «Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι η μέθοδος της εκτροπής της πίεσης και των ευθυνών σε άλλους χρησιμοποιήθηκε και στην γνωστή υπόθεση των εκβιασμών των γνωστών ποινικών και των βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν εις βάρος της οικογένειάς μου και των συγγενών μου, με παρόμοια ψεύδη με αυτά της κ. Σταμάτη, προκειμένου να εκβιαστώ να τους δώσω χρήματα από αυτά που κι αυτή (καθόλου τυχαία) υποστήριξε τηλεοπτικώς ότι δήθεν έχω. Στην υπόθεση αυτή, όπως φυσικά γνωρίζει, ελεγχόμενος ποινικά είναι και ο σύζυγός της».

Ο κ. Σμπώκος θεωρεί ότι πίσω από τους ισχυρισμούς της κ. Σταμάτη κρύβεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος. «Ο σύζυγός της όχι μόνον άβουλος και εύπιστος δεν ήταν, αλλά ανέκαθεν αποτελούσε και εξακολουθεί αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα να είναι ένα στρατηγικό μυαλό. Καταφανής επίσης είναι η συστράτευσή τους σε ένα σχέδιο - αφήγημα της εμπλοκής Σημίτη - Γ. Παπανδρέου το οποίο διακινούν και ανακοινώνουν προς κάθε κατεύθυνση με συνεντεύξεις και την προαναγγελία συγγραφείς βιβλίων τους», είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο, από το οποίο ζήτησε να συναξιολογήσει τα όσα αναφέρει ο ίδιος στα έγγραφα του με τις απολογίες των συγκατηγορουμένων του Βίκυς Σταμάτη και Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Ιουνίου 2017, οπότε και αναμένεται εκτός απροόπτου η εισαγγελική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση