GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελλάδα θα λάβει εγκαίρως τη δόση» διαβεβαιώνουν πηγές των Βρυξελλών

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα λάβει εγκαίρως τη δόση που χρειάζεται εκφράζουν πηγές των Βρυξελλών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Α...


Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα λάβει εγκαίρως τη δόση που χρειάζεται εκφράζουν πηγές των Βρυξελλών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές των Βρυξελλών εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ως το Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα βρεθεί ένας συμβιβασμός μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ, ο οποίος θα επιτρέψει την έγκριση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα.
«Δεν θα υπάρξει κανένα δράμα για την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Η δόση θα εκταμιευθεί εγκαίρως», δηλώνουν οι ίδιες πηγές από τις Βρυξέλλες, ενώ βεβαιώνουν ότι για να επέλθει ένας συμβιβασμός μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων στο θέμα του χρέους, εντός των τριών επόμενων εβδομάδων, θα πρέπει να συμβούν δύο πράγματα: Πρώτον, να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
Δεύτερον οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας να βασιστούν σε υποθέσεις που στα μάτια του ΔΝΤ να είναι "ρεαλιστικές" και "αξιόπιστες".
Στο χθεσινό Eurogroup, οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ συμφώνησαν ότι το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων θα πρέπει να διαμορφωθεί στο 3,5% του ΑΕΠ το διάστημα από το 2018 μέχρι το 2022. Ωστόσο, το ΔΝΤ εκτιμά ότι μετά το 2022 τα πρωτογενή πλεονάσματα θα πρέπει να μειωθούν τουλάχιστον στο 1,5% του ΑΕΠ, ενώ οι Ευρωπαίοι αναφέρουν ότι θα πρέπει να διαμορφωθούν μεταξύ 2% και 2,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση