GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με σκληρά μέτρα - ΒΙΝΤΕΟ

Δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατηγό...


Δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για τον μέσο Έλληνα και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έφερε το τέταρτο μνημόνιο, καθώς δεσμεύει τη χώρα μετά το 2018.

«Δέχτηκε τα πάντα και δεν πήρε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα αναξιόπιστο. «Είπε ψέματα, δοκιμάστηκε και απέτυχε. Είχε την ευκαιρία και την πέταξε στα σκουπίδια».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «με το πακέτο μέτρων οι συνταξιούχοι, όχι μόνο δεν θα πάρουν πίσω την 13η σύνταξη, αλλά πολλοί θα χάσουν και τη 12η αλλά και κάποιοι την 11η λόγω της μείωσης του αφορολογήτου. Πρόσθεσε μάλιστα πως αυτό αφορά και στους μισθωτούς, καθώς, όπως είπε, η μείωση του αφορολόγητου σημαίνει ότι ο μέσος μισθωτός που δεν πλήρωνε φόρο θα πληρώνει 660 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε ακόμη λόγο για μεγάλη απάτη σε όσον αφορά στα αντίμετρα. «Δεν ξέρουμε αν θα εφαρμοστούν» επεσήμανε, ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως λέει ψέματα πως αυτό θα γίνει αν πιάσουμε τους στόχους για τα πλεονάσματα. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα θα πρέπει ξεπεράσουμε τους στόχους για τα πλεονάσματα, δηλαδή να πετύχουμε στόχο 5,5%. Επίσης, είπε ότι τα αντίμετρα για τη Ν.Δ. δεν είναι συσσίτια, αλλά μειώσεις φόρων.

«Εγώ δεσμεύομαι ότι θα μειώσω τους φόρους. Θα επιστρέψουμε χρήματα στην τσέπη των Ελλήνων» είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας πως αυτό θα γίνει με το συμμάζεμα του κράτους. «Δεν κάνω απολύσεις, αλλά θα δεχθώ μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, δεν θα δεχτώ σπατάλες στις ΔΕΚΟ και ένα δημόσιο χαλαρό στη λειτουργία του» τόνισε, λέγοντας πως θα υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στις προσλήψεις ενώ θα ισχύσει και η κινητικότητα.

«Υπάρχουν περιθώρια μαζέματος του κράτους. Τα χρήματα από το συμμάζεμα θα πάνε σε φοροελαφρύνσεις» είπε θέτοντας ως προτεραιότητά του τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στις επιχειρήσεις. Όπως είπε «το μίγμα υπερφορολόγησης και υψηλών ασφαλιστικών εισφορών δημιουργεί τεράστια προβλήματα» και δεσμεύτηκε για φοροελαφρύνσεις ύψους 1,8 δις σε 2 χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Για να έχουμε την ελευθερία που χρειαζόμαστε πρέπει να πετύχουμε μείωση στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος. Όσο περισσότερη λιτότητα μας ζητάνε τόση η οικονομία θα βουλιάζει. Εμείς είμαστε αξιόπιστοι στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων. Θα φέρουμε δουλειές στην Ελλάδα, πιστεύω πως μπορούμε να τους πείσουμε ότι το 3,5 % πρωτογενούς πλεονάσματος είναι ανέφικτος στόχος», ενώ ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν θα στηρίξει τα μέτρα στη Βουλή. «Ο λόγος που λέμε όχι στα αντίμετρα είναι για να δείξουμε ότι όλα αυτά είναι μια μεγάλη απάτη. Για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε τα χρήματα θα πρέπει να στύψουμε τον κόσμο σαν λεμονόκουπα με 5,5% πρωτογενή πλεονάσματα» είπε.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη για το πώς θα γίνει η Ελλάδα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. «Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο κ. Τσίπρας φαντάζεται ένα κράτος μεγάλο που θα δίνει επιδόματα και συσσίτια. Εγώ πιστεύω στη δύναμη της ελεύθερης οικονομίας. Μια ανάπτυξη 4% μπορεί να δημιουργήσει 120 χιλιάδες θέσεις εργασίας το χρόνο. Δεν οραματίζομαι μία χώρα όπου το όνειρο του νέου θα είναι να βρει μια σύμβαση ορισμένου χρόνου για να έρθει μετά ο πολιτικός να του πει ψήφισε με να σε μονιμοποιήσω» είπε, προσθέτοντας πως όσο η οικονομία δεν αναπτύσσεται τόσο θα ασκούνται πιέσεις από έξω.

«Έχω σχέδιο να βάλω μπροστά την παραγωγική οικονομία. Και τότε σταδιακά θα αρχίσει να φτιάχνει η κατάσταση» τόνισε, προσθέτοντας πως η Ευρώπη χρειάζεται στην Ελλάδα έναν αξιόπιστο εταίρο. «Μια αποφασισμένη κυβέρνηση να εφαρμόσει αλλαγές, να αποκτήσουμε σοβαρή δημόσια διοίκηση, καλά σχολεία, υγεία, να σταματήσουν τα απαράδεκτα επικοινωνιακά σόου ενός υπουργού που χειρουργεί και τα ανεβάζει στο διαδίκτυο. Αυτά είναι χυδαία πράγματα. Και φυσικά στα θέματα ασφάλειας δεν θα κάνω εκπτώσεις» τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την Άνγκελα Μέρκελ και την χαρακτήρισε πολύ σοβαρή πολιτικό, ηγετική φυσιογνωμία στην σημερινή Ευρώπη. «Έχω μια ειλικρινή σχέση μαζί της. Δεν είμαι εγώ που έλεγα «go back» όπως ο κ. Τσίπρας που τώρα τρέχει να την παρακαλάει να του κάνει διευθετήσεις και να κλείσει η αξιολόγηση» είπε και πρόσθεσε: «Ό, τι λέω εντός Ελλάδος, το λέω και εκτός».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση