GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ντόναλντ Τραμπ διατάζει εκστρατεία εξόντωσης σε Ιράκ και Συρία

H προεδρία Τραμπ διέταξε "εκστρατεία εξόντωσης" των τζιχαντιστών στο Ιράκ και στη Συρία, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο αρι...


H προεδρία Τραμπ διέταξε "εκστρατεία εξόντωσης" των τζιχαντιστών στο Ιράκ και στη Συρία, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός των ξένων μαχητών που επιστρέφουν στις χώρες τους, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Αυτή η "εκστρατεία εξόντωσης" σημαίνει κυρίως ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού στο εξής "περικυκλώνουν" τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους πριν επιτεθούν, προκειμένου οι τζιχαντιστές να μην μπορούν να διαφύγουν και ανασυνταχθούν αλλού, εξήγησε ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργά χθες στο Πεντάγωνο.

"Εν ολίγοις, πρόθεσή μας είναι ότι οι ξένοι μαχητές να μην διαφεύγουν" ή τουλάχιστον ο αριθμός αυτών που καταφέρνουν να διαφεύγουν να "είναι πολύ μειωμένος", δήλωσε ο Μάτις. "Οι ξένοι μαχητές συνιστούν στρατηγική απειλή, αν επιστρέψουν στην Τυνησία, στην Κουάλα Λουμπούρ, στο Παρίσι, στο Ντιτρόιτ ή αλλού".

Η απόφαση αυτή της περικύκλωσης πριν από την επίθεση είναι μία από τις δύο πρωτοβουλίες που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το σχέδιο επιτάχυνσης της εκστρατείας κατά του Ισλαμικού Κράτους, που του κατατέθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από το Πεντάγωνο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Μάτις, η άλλη απόφαση του προέδρου Τραμπ ήταν να αναθέσει τη λήψη περισσότερων αποφάσεων στους στρατιωτικούς διοικητές των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον Μάτις, το ΙΚ έχει χάσει το 55% του εδάφους που κατείχε στο Ιράκ και στη Συρία, ενώ τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι απελευθερώθηκαν από τον ζυγό της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση