GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κ. Βελόπουλος: «Ορθότερον το Συμφερότερον...»

Ολοκλήρωσε την εμφάνισή του στο ραδιόφωνο του Alpha ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κ. Βελόπουλος. Η παρουσία του στην εκπομπή του Π. Κ...

Ολοκλήρωσε την εμφάνισή του στο ραδιόφωνο του Alpha ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κ. Βελόπουλος. Η παρουσία του στην εκπομπή του Π. Κουσουλού ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Καταρχάς ο Κ. Βελόπουλος ξεκίνησε τονίζοντας πως ναι μεν υπεγράφη το Μνημόνιο 4 αλλά θα ακολουθήσει και το 5ο. Μάλιστα τόνισε πως όποιος δεν το πιστεύει πλανάται πλάνην οικτράν. Αυτό διότι δίδεται το λάθος φάρμακο στον ασθενή. Υπογράμμισε δε με νόημα πως και η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να ψηφίσει το Μνημόνιο αφού θα το εφαρμόσει, όπως έχουν δηλώσει τα στελέχη της.
Στη συνέχεια ο Κ. Βελόπουλος ανέφερε πως όλοι μιλούν για μείγμα μέτρων και πολιτικής. Ωστόσο τα ίδια έλεγαν και οι προηγούμενοι (Σαμαράς, Βενιζέλος κλπ), ωστόσο το μείγμα παραμένει πάντα το ίδιο. Φόροι-φόροι. Αυτό συμβαίνει, ανέφερε, διότι δε γνωρίζουν από επιχειρείν. Όπως και ο Σόιμπλε σωστά έχει παρατηρήσει καταναλώνουμε περισσότερο από όσο παράγουμε. Μόνο που στην Ελλάδα αντί να αυξήσουμε την παραγωγή πάμε να μειώσουμε την κατανάλωση μέσω της φορολογίας αντί να αυξήσουμε την παραγωγή.

Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στο Δρόμο του Μεταξιού όπου ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ τόνισε πως ουδέποτε ήταν δρόμος που περνούσε από την Ελλάδα. Μας τόνισε δε πως η Ινδία αλλά και οι λοιπές χώρες που δεν είναι κόμβοι αντιτίθενται στο Δρόμο αυτό. Μόνο εμείς, ενώ δεν είμαστε κόμβος, επιμένουμε τόσο πολύ σε αυτόν.

Ακολούθως ο Κ. Βελόπουλος τόνισε πως οι, λεγόμενες, επενδύσεις που γίνονται στην Ελλάδα δεν είναι επενδύσεις διότι δεν αφήνουν ούτε ένα ευρώ στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της COSCO όπου η Ελλάδα δεν ακολούθησε το παράδειγμα του λιμανιού του Αμβούργου και της Αμβέρσα. Θα έπρεπε να πούμε στην COSCO «θα μου πληρώνεις νοίκι και ποσοστό επί του κέρδους».
«Διότι σε αντίθεση με ότι πιστεύει ο Άδωνις, ο Μητσοτάκης κλπ το κράτος μπορεί να είναι επιχειρηματίας, όπως κάνει το γερμανικό, το κινεζικό, το αμερικανικό κράτος».

Δίνοντας το παράδειγμα του Αγ. Όρους και της 'εκμετάλλευσης' των παραδοσιακών προϊόντων, ο Κ. Βελόπουλος τόνισε τη σημασία της παραγωγής και της εκμετάλλευσης των δυνάμεων της χώρας. Τόνισε πως θα μπορούσε η Ελλάδα να παράγει και να εξάγει, αντί να εισάγει τα πάντα. Μέλι, λάδι, ελιά, προϊόντα που η Ορθόδοξη αγορά θα αγόραζε.
Έδωσε επίσης το παράδειγμα της Κύπρου που εκμεταλλεύτηκε τη 'χρυσή βίζα' και είχε πέρυσι έσοδα 4 δις, κάτι που η Ελλάδα φυσικά δεν έκανε.

Τέλος έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως θα αξιοποιήσει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ τις ελληνικές δυνατότητες.
«φίλε Πέτρο, έχουμε τουρισμό. Αυτή τη στιγμή από τα 100 ευρώ που μπαίνουν από τον τουρισμό στη χώρα μένουν τελικά σε εμάς τα 30. Αυτό διότι το βούτυρο, η μαρμελάδα όλα αυτά που καταναλώνει ο τουρίστας είναι εισαγωγής. Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ λέμε στον ξενοδόχο (όχι δια νόμου). Πάρε ελληνικά προιόντα και θα σου μειώσω τη φορολογία 15 μονάδες. Από την ανάπτυξη της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής θα εισπράξω από τον αγρότη που έχει ΦΠΑ στο 24% . Βγάζω και κέρδος ως κράτος και τελικά δε μένουν μόνο 30 ευρώ στην ελληνική οικονομία».Τόνισε με θέρμη πως η Ελλάδα χρειάζεται αυτάρκεια και επάρκεια, αλλιώς εισάγουμε και έχουμε εκροή συναλλάγματος. Παράλληλα όμως τόνισε στον ελληνικό λαό πως δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, αλλά μόνο μυαλά. Για τα δε γεωστρατηγικά, γεωπολιτικά, γεωοικονομικά τόνισε πως «Πιστεύω το Ορθότερον το Συμφερότερον».

Για τις δε σχέσεις με τη Ρωσία ανέφερε πως έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Πατριάρχη Κύριλο και γνωριμία με το Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά προέχει το Εθνικό μας συμφέρον.

Για να ακούσετε όλη τη συνέντευξη του Κ. Βελόπουλου σε λίγη ώρα θα σας παραθέσουμε το ηχητικό απόσπασμα. Μη χάσετε την αναφορά του στα εξοπλιστικά, τη SIEMENS, τον Πάνο Καμμένο και το σύνολο του πολιτικού συστήματος, χωρίς να ξεχνάμε τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.


https://www.voicenews.gr/index.php/politismos/96490-afonos-o-p-kousoulos-orthoteron-to-symferoteron-eipe-o-k-velopoulos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση