GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Ιωσήφ Σηφάκη

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Ιωσήφ Σηφάκη (9/5/17) Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί, την Τρίτη 9 Μαΐου, στις 20.30, με τον...

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Ιωσήφ Σηφάκη (9/5/17)

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί, την Τρίτη 9 Μαΐου, στις 20.30, με τον καθηγητή Πληροφορικής και πρώην Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, Ιωσήφ Σηφάκη, με θέμα συζήτησης «Η συμβολή της εκπαίδευσης και των νέων τεχνολογιών στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Ένα νέο μοντέλο για την Ελλάδα».
Στο καφέ του Ιανού (Σταδίου 24 – Αθήνα) 
Είσοδος ελεύθερη
Βιογραφικό Ιωσήφ Σηφάκη:
Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι ηλεκτρολόγος-μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Διδάκτωρ Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου της Grenoble. Είναι διευθυντής του Center for Integrative Research στην Γκρενόμπλ και καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης (EPFL).
Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι ο ιδρυτής του εργαστηρίου Verimag στην Grenoble. Το Verimag είναι διεθνώς αναγνωρισμένο στον τομέα της σχεδίασης κρίσιμων συστημάτων. Αρχές της δεκαετίας 90 ανέπτυξε, σε συνεργασία με την βιομηχανία και ιδιαίτερα την Airbus, την τεχνολογία fly-by-wire που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε επιβατικά αεροπλάνα (Airbus320) για τον αυτόματο έλεγχο πτήσεων.
Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για τις πρωτοποριακές εργασίες του στον τομέα της σχεδίασης και επαλήθευσης συστημάτων. Είναι από τους θεμελιωτές του Model-Checking, που αποτελεί την κύρια βιομηχανική μέθοδο επαλήθευσης πληροφορικών συστημάτων, σήμερα, και χρησιμοποιείται από εταιρείες όπως Intel, Microsoft και Google.
Για την συμβολή του στη θεωρία και την εφαρμογή μεθόδων επαλήθευσης, τού απονεμήθηκε το βραβείο Turing 2007 (http://en.wikipedia.org/wiki/Turing_Award ), το αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική. Σήμερα, τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στη μελέτη μεθόδων κατασκευής ενσωματωμένων συστημάτων υψηλής ασφάλειας και πιστότητας.
Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, της Γαλλικής Ακαδημίας Τεχνολογιών και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας.
Το γαλλικό κράτος του απένειμε, το 2009, τον τίτλο του Μεγάλου Αξιωματούχου Εθνικής Άξίας (Grand Officier de l'Ordre du Mérite) και τον τίτλο του διοικητού της Λεγεώνας της Τιμής (Commandant de la Légion d' Honneur), το 2011.
To 2009, του απενεμήθη το Βραβείο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία. To 2013, του απενεμήθη ο Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος.
Το 2012, του απενεμήθη το Leonardo Da Vinci Medal (λίστα βραβευθέντων εδώ: http://www.sefi.be/?page_id=17).
Ο Ιωσήφ Σηφάκης διετέλεσε  Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας κατά την περίοδο Φεβρουάριος 2014 – Απρίλιος 2016.
Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου και της Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne. Είναι επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση