GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πούτιν για Τραμπ: Δεν αποκάλυψε στον Λαβρόφ απόρρητες πληροφορίες

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει τα στενογραφημένα πρακτικά των συνομιλιών που είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμ...


Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει τα στενογραφημένα πρακτικά των συνομιλιών που είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εάν το θελήσει η αμερικανική κυβέρνηση.

Την δήλωση αυτή έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προέβη στη δήλωση αυτή με αφορμή πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ, οι οποίες αναφέρουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διαβαθμισμένες πληροφορίες κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης τους στην Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα.

«Εάν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρεί ότι είναι δυνατόν, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την καταγραφή της συνομιλίας του Λαβρόφ με τον Τραμπ, στην Γερουσία και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, φυσικά στην περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Πούτιν.

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε όσον αφορά την εγγραφή των συνομιλιών, αν είχε γίνει δηλαδή η εγγραφή των συνομιλιών με μαγνητόφωνο, διευκρίνισε ότι πρόκειται για στενογραφημένα πρακτικά. «Μαγνητοφώνηση δεν γίνεται. Γίνεται καταγραφή από άτομο, το οποίο παρίσταται γι αυτόν τον λόγο στις συνομιλίες».

Ο Πούτιν κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό Πρωθυπουργό ισχυρίστηκε ότι ο Λαβρόφ δεν τον ενημέρωσε για καμιά από τις ανύπαρκτες δήθεν διαβαθμισμένες πληροφορίες, ούτε τον ίδιο ούτε κανέναν άλλον.

Παράλληλα ο Ρώσος Πρόεδρος εξήρε τα αποτελέσματα των συνομιλιών Λαβρόφ -Τραμπ, ενώ σχολιάζοντας τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τις δήθεν αποκαλύψεις που έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος στον Σεργκέι Λαβρόφ, δίνοντας του απόρρητες πληροφορίες σχετικές με την δράση του «Ισλαμικού Κράτους» που προέρχονται από μυστικές υπηρεσίες άλλης χώρας, είπε ότι «στις ΗΠΑ εξελίσσεται κάποια πολιτική σχιζοφρένεια». Προσέθεσε μάλιστα ότι όποιοι δημιουργούν αυτό το παραλήρημα είναι είτε βλάκες είτε επικίνδυνοι και βλάπτουν τις Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργώντας εντάσεις στην εξωτερική πολιτική.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση