GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτική και κοινωνική ωριμότητα για το μουσουλμανικό τέμενος ζήτησε από τα κόμματα ο Γαβρόγλου

Την ανάγκη να επιδείξουν όλα τα κόμματα, πολιτική και κοινωνική ωριμότητα στο θέμα της οικοδόμησης και λειτουργίας του μουσουλμανικού τε...


Την ανάγκη να επιδείξουν όλα τα κόμματα, πολιτική και κοινωνική ωριμότητα στο θέμα της οικοδόμησης και λειτουργίας του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με αλλαγές στην εκπαίδευση.

«Έχει σημασία η οικοδόμηση και λειτουργία του Τεμένους. Η οικοδόμηση του δεν ταυτίζεται με την λειτουργία του. Πρέπει να δείξουμε πολιτική και κοινωνική ωριμότητα όταν έχουμε τόσο κόσμο και στην Αττική και στη χώρα που είναι μουσουλμάνοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο υπουργός Παιδείας κάλεσε όλα τα κόμματα «να εκφράσουν την βούληση τους, ώστε να λυθεί το θέμα του Μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό», για την δημιουργία του οποίου ομόφωνα η εκκλησία της Ελλάδος, έχει παραχωρήσει 20 στρέμματα.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι το υπουργείο Παιδείας αναμένει την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων για τον εργολάβο που λόγω οικονομικών προβλημάτων έχει πτωχεύσει, ώστε να δοθεί δυνατότητα να απομακρυνθούν τα μηχανήματα που υπάρχουν και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

«Όπως είναι σεβαστό το δικαίωμα για τον λατρευτικό χώρο το ίδιο σεβαστό είναι και το δικαίωμα να ταφεί κάποιος εκεί που θέλουν οι δικοί του και πολύ σύντομα ελπίζουμε να το καταφέρουμε», πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Μην κουραζώμαστε! ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΚΑ: ΌΧΙ ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ κ. ΔΥΝΑΜΤΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση