GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τουρκία απειλεί τις ΗΠΑ για τον εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας

Ο Tούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση των ΗΠΑ να εξοπλίσουν την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας π...


Ο Tούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση των ΗΠΑ να εξοπλίσουν την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας που πολεμά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα έχει συνέπειες και «αρνητικό αποτέλεσμα» για την Ουάσινγκτον.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο, ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως δεν μπορεί να φανταστεί τις ΗΠΑ να χρειάζεται να επιλέξουν ανάμεσα στη στρατηγική σύμπραξη με την Τουρκία και μια τρομοκρατική οργάνωση.

«Η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει την ευκαιρία να λάβει υπόψη τις ευαισθησίες της Τουρκίας σχετικά με το PKK. Αν υπάρξει διαφορετική απόφαση, αυτή θα έχει ασφαλώς συνέπειες και θα επιφέρει αρνητικό αποτέλεσμα και για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Γιλντιρίμ.

Η Τουρκία θεωρεί πως η YPG είναι η συριακή προέκταση του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που από το 1984 διεξάγει ένοπλο αγώνα στη νοτιοανατολική Τουρκία και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και την ΕΕ.

Στο μεταξύ, ο Aμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις εξέφρασε σήμερα από τη Λιθουανία, στην οποία πραγματοποιεί επίσκεψη, την πεποίθηση πως οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να επιλύσουν τις εντάσεις με την Τουρκία σχετικά με την αμερικανική απόφαση να εξοπλισθούν κούρδοι μαχητές στη Συρία, λέγοντας: «Θα διευθετήσουμε κάθε ανησυχία».

«Θα δουλέψουμε πολύ στενά με την Τουρκία υπέρ της ασφάλειάς τους στα νότια σύνορά τους. Είναι τα νότια σύνορα της Ευρώπης και θα παραμείνουμε σε στενή σύνδεση», δήλωσε ο Μάτις στους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του σε πεδίο βολής στη Λιθουανία.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση