GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι μικροί Ροβινσώνες σε ένα βιωματικό περίπλου στην Αθήνα

Ένα βιωματικό περίπλου πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην Αθήνα, διάρκειας 4 ημερών  πραγματοποίησαν οι 20 «Μικροί Ροβι...


Ένα βιωματικό περίπλου πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην Αθήνα, διάρκειας 4 ημερών  πραγματοποίησαν οι 20 «Μικροί Ροβινσώνες», ηλικίας 5 έως 15 ετών, από την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Αγρινίου μαζί με τους συνοδούς και τους θεραπευτές τους (συνολική συμμετοχή 50 άτομα), στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικροί Ροβινσώνες». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Αμφιτρίτη» και την ΕΛΕΠΑΠ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Οι «Μικροί Ροβινσώνες», κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, γνώρισαν τα πιο όμορφα αξιοθέατα της, ξεναγήθηκαν στα στενά της Πλάκας και τα ιστορικά σημεία της πόλης, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού  του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανακάλυψαν την «Αθηναϊκή Ριβιέρα», το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και παρακολούθησαν την τρισδιάστατη παράσταση «Μια βόλτα στο Φεγγάρι», αλλά και την κωμική παράσταση της ομάδας «Κωμικό Boom» του Γιάννη Σαρακατσάνη, στο Ecali Club, μια παράσταση χωρίς σενάριο, σκηνικά και κουστούμια αποκλειστικά για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Ξεχωριστή εμπειρία για τους «Μικρούς Ροβινσώνες» ήταν το παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού», το  Σάββατο το μεσημέρι, το οποίο σχεδίασε η κυρία Νόνη  Κιουτσούκη. Ο προαύλιος χώρος του Golden Hall για περισσότερο από δύο ώρες, είχε μετατραπεί σ’ ένα γεμάτο χρώματα και χαρούμενες φωνές παιδότοπο, όπου ξεχώριζαν τα γελαστά πρόσωπα των παιδιών και τα συνθήματα «Γαία!» και «Ουρανός!». Οι «Μικροί Ροβινσώνες» χωρισμένοι σε δύο ομάδες (Γαία – Ουρανός) προσπάθησαν να λύσουν γρίφους κατά τη διάρκεια έξι (6) ομαδικών παιχνιδιών, με τη βοήθεια αγαπημένων προσώπων, όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, εκφραστής του ελληνικού μπάσκετ, η Αγγελική Καραπατάκη, αργυρή Ολυμπιονίκης  με την εθνική ομάδα πόλο στους αγώνες Αθήνα 2004, η Δήμητρα Κοροκίδα, χάλκινη παραολυμπιονίκης στους Αγώνες του Ρίο  Ντε Τζανέιρο το 2016, οι ηθοποιοί  Σοφία Μανωλάκου και Ευγενία Παναγοπούλου, η γυμνάστρια  Μάντη Περσάκη, η συντακτική ομάδα του διαδικτυακού ραδιοφώνου NGradio.gr  Βασιλεία Περόγλου, Τάσος Περόγλου, Χαρούλα Νικολαϊδου, Άννα Μαρία Νικολαϊδου, και Φαίη Στάινες και ο αγαπημένος των παιδιών, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Γιώργος Λεμπέσης. Οικοδεσπότες της διοργάνωσης ήταν οι δημοσιογράφοι, Δημήτρης Μάρκος και Δέσποινα Βλεπάκη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση