GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκκένωση μαμούθ στο Ανόβερο λόγω βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η γερμανική αστυνομία ξεκίνησε σήμερα να απομακρύνει από τις εστίες τους περίπου 50.000 ανθρώπους στο Ανόβερο προκειμένου να εξουδετερω...


Η γερμανική αστυνομία ξεκίνησε σήμερα να απομακρύνει από τις εστίες τους περίπου 50.000 ανθρώπους στο Ανόβερο προκειμένου να εξουδετερωθεί μια βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αυτού του είδους από το 1945.
Οι πυροτεχνουργοί αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα το απόγευμα την ανάσυρση πέντε όλμων που εντοπίστηκαν πρόσφατα και οι οποίοι δεν έχουν εκραγεί και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο προκειμένου να τους εξουδετερώσουν. Η επιχείρηση ενδέχεται να διαρκέσει ως το βράδυ.
Προκειμένου να απασχοληθούν οι κάτοικοι της συνοικίας η δημαρχία του Ανόβερο έχει προγραμματίσει διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, από επισκέψεις σε μουσεία ως προβολές ταινιών.
Οι όλμοι εντοπίστηκαν με τη βοήθεια αεροφωτογραφιών που τραβήχηκαν σε ένα σημείο στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί ένα κτίριο.
Η εξουδετέρωση βομβών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι συχνό φαινόμενο στη Γερμανία. Όμως μόνο μία ακόμη φορά στο παρελθόν τόσοι πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για μια τέτοια επιχείρηση: τον Δεκέμβριο του 2016, 54.000 άνθρωποι έφυγαν από τα σπίτια τους στο Άουγκσμπουργκ στη Βαυαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση