GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γλυκά Νερά: Ποιος σκότωσε τον Βασίλη Γρίβα

Ομάδα αποτελούμενη από «ενοικιαζόμενους» εκτελεστές και ποινικούς βλέπουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας πίσω από την εκτέλεση του Βασίλη...


Ομάδα αποτελούμενη από «ενοικιαζόμενους» εκτελεστές και ποινικούς βλέπουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας πίσω από την εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα μπροστά στα μάτια του 11χρονου γιου του έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών.
Σύμφωνα με τον ο «Ελεύθερο Τύπο», οι δράστες φέρονται να εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου που ήταν χρεωμένο στο θύμα από παλιά για κάποια «ανοιχτή» του υπόθεση.
Ο Γρίβας ήταν ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα που είχε καταφέρει να επιβιώσει στον ανηλεή πόλεμο ανάμεσα σε συμμορίες νονών της νύχτας, παρότι μπήκε στον σκοτεινό αυτόν κόσμο από πολύ μικρή ηλικία. Στα 18 του χρόνια ξεκίνησε επαγγελματικά το bodybuilding και σχεδόν ταυτόχρονα έγινε το «δεξί χέρι» του γνωστού νονού Καλαποθαράκου, που κυριαρχούσε στην παραλιακή και στον Πειραιά.
Τα χρόνια που ακολούθησαν ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία, καθώς κέρδισε την εμπιστοσύνη του «αρχηγού», και όταν τον Αύγουστο του 2000 ο Καλαποθαράκος δολοφονήθηκε ο Γρίβας άρχισε να αποκτά ηγετικό ρόλο στη νύχτα.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον θεωρούσαν «πρωτοπαλίκαρο» βαρυποινίτη που τότε κυριαρχούσε σε πολλές περιοχές της Αττικής. Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώθηκαν το 2011 όταν ο Γρίβας ήταν -μαζί με τον βαρυποινίτη- ο ένας από τους 217 νονούς της νύχτας που κατηγορήθηκαν για εκβιάσεις και συμβόλαια θανάτου.
Τον Μάιο του 2011 είχε παραδοθεί φτάνοντας με ταξί στα δικαστήρια. «Καλησπέρα, ονομάζομαι Βασίλης Γρίβας. Ηρθα να με συλλάβετε», είπε ενώπιον της 4ης ειδικής ανακρίτριας Πειραιά. Σε βάρος του εκκρεμούσε ποινή κάθειρξης 7 ετών για διάφορα αδικήματα. Ο βαρυποινίτης, κάτω από τη σκέπη του οποίου βρισκόταν ο Γρίβας, είχε πέσει θύμα επίθεσης με μαχαίρι στις 5 Ιανουαρίου 2017 μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από δύο Αλβανούς. Η Ασφάλεια έχει βάλει στο μικροσκόπιο τη σχέση που είχε το τελευταίο διάστημα το θύμα με τον βαρυποινίτη, προκειμένου να ερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα.
Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι η δολοφονία, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, αφορά κάποια ανοιχτή υπόθεση του παρελθόντος, ενώ δεν αποκλείεται οι εκτελεστές να είναι «ενοικιαζόμενοι». Στο πλαίσιο αυτό ερευνώνται ομοιότητες με τη δολοφονία του επιχειρηματία (και επίσης αθλητή bodybuilding) στην οδό Κεφαλληνίας στον Άλιμο.
Η επίθεση του 2016 είχε γίνει, όπως έλεγαν τότε αρμόδιοι αξιωματικοί, από μισθωμένους δολοφόνους.

Γλυκά Νερά: Το χρονικό και οι πρώτες υποθέσεις

Βεντέτα μεταξύ ανθρώπων της νύχτας εκτιμούν από χθες στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, ότι είναι πίσω από την μαφιόζικη δολοφονία. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν ότι η εκτέλεση του είναι πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου».
O Βασίλειος Γρίβας, ο οποίος δραστηριοποιείτο στη νύχτα από νεαρή ηλικία, είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές για εκβιάσεις, αιματηρές συμπλοκές και άλλα βαριά αδικήματα.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την έρευνα στον τόπο της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, δύο άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας «Χιουντάι», έκλεισαν τον δρόμο στο αυτοκίνητο μάρκας «Μερσεντές» του Γρίβα έξω από το σχολείο, όπου μόλις είχε αφήσει το παιδί του και ετοιμαζόταν να αποχωρήσει και αφού σταμάτησαν δίπλα του τον πυροβόλησαν με δύο πιστόλια των 9 χιλιοστών με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα στο κεφάλι. Οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον οκτώ φορές, καθώς στο σημείο βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, αλλά μια από τις σφαίρες που χτύπησε σε ένα κάγκελο, εξωστρακίστηκε και τραυμάτισε στον ώμο μια μητέρα που είχε πάει και αυτή το παιδί της στο σχολείο.
214830
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, πιστεύουν ότι η δολοφονία του Βασίλη Γρίβα είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, καθώς φαίνεται πως είχε από παλιά διαφορές με άλλα άτομα στον χώρο της νύχτας. Ο Βασίλης Γρίβας, ο οποίος ξεκίνησε την «καριέρα» του ως αθλητής του bodybuilding σύμφωνα με τον πλούσιο φάκελο του, είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στη νύχτα από τα τέλη της δεκαετίας του '80. Μετά την δολοφονία φίλου του φέρεται ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά.
214829
Μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στην μεγάλη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας, που σχηματίστηκε έναν χρόνο αργότερα και φυλακίστηκε. Έκτοτε, μετά την αποφυλάκιση του συνελήφθη και άλλες φορές, ενώ το 2011 συμπεριλαμβανόταν και πάλι στην μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας, που κατηγορούνταν για εκβιάσεις, «συμβόλαια θανάτου» και άλλα αδικήματα.
Οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης στρέφονται στις διαφορές που ενδεχομένως είχε τον τελευταίο καιρό ο Γρίβας, ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο η δολοφονία να σχετίζεται και με την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε πρόσφατα στις φυλακές, άτομο που επίσης έχει σχέση με τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση