GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολυμπιακός πέταξε εκτός τελικού την ΤΣΣΚΑ και έκλεισε ραντεβού με Φενέρ

Ο Ολυμπιακός έκανε πάλι το θαύμα του! Για τέταρτη φορά μέσα σε έξι χρόνια, και ενώ είχε και πάλι την “ταμπέλα” του αουτσάιντερ, νίκησε...


Ο Ολυμπιακός έκανε πάλι το θαύμα του! Για τέταρτη φορά μέσα σε έξι χρόνια, και ενώ είχε και πάλι την “ταμπέλα” του αουτσάιντερ, νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-78 στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας και την Κυριακή θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας του απέναντι στη "γηπεδούχο" (καθώς το Final 4 διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη) Φενέρμπαχτσε.

Με κορυφαίους τους Τεόντοσιτς και Ντε Κολό, η ΤΣΣΚΑ ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τους “ερυθρόλευκους” όμως να μην επιτρέπουν στους Ρώσους να πάρουν μεγάλη διαφορά, ενώ όταν στο τέλος της τρίτης περιόδου η ΤΣΣΚΑ πήρε προβάδισμα 10 πόντων, δύο συνεχόμενα τρίποντα από Αγραβάνη και Μάντζαρη έφεραν τη διαφορά στους 4 πόντους.

Η καλή άμυνα των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη μέσα στη ρακέτα ανάγκασε τους “ερυθρόλευκους” να καταφεύγουν πολύ συχνά στα τρίποντα, μία επιλογή που αποδείχθηκε “δίκοπο μαχαίρι”, αφού ο Παπανικολάου ήταν σε μεγάλη μέρα από τα 6,75 (4/6 τρίποντα), ενώ αντίθετα ο Βασίλης Σπανούλης δεν ήταν το ίδιο “ζεστός” (1/6).

Στην τελευταία περίοδο η ΤΣΣΚΑ παρέμενε μπροστά στο σκορ μέχρι το 35', όταν με ένα τρίποντο του Γκριν και ένα μπάσιμο του Σπανούλη ο Ολυμπιακός ισοφάρισε (69-69), ενώ λίγο αργότερα ο Σπανούλης και πάλι με απίθανο τρόποντο από τα 8 μέτρα (το μοναδικό του εύστοχο στο παιχνίδι!) έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό (74-73) και ο Μπιρτς έκανε το 76-73, πριν ο Τεόντοσιτς ισοφαρίσει με τρίποντο, ένα λεπτό πριν τη λήξη, σε 76-76.
Ο Γκριν με τρίποντο έδωσε και πάλι προβάδισμα τριών πόντων στον Ολυμπιακό, με τον Τεόντοσιτς να μειώνει σε 79-77 με 1/2 βολές. Στην επόμενη επίθεση ο Γιανγκ δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση και οι Ρώσοι έφυγαν στον αιφνιδιασμό, με τον Τεόντοσιτς να δοκιμάζει ένα βεβιασμένο τρίποντο, το οποίο ήταν άστοχο, με τον Σπανούλη να παίρνει το ριμπάουντ και να κερδίζει το φάουλ, πετυχαίνοντας 1/2 βολές για το 80-77. Ο Χίγκινς με 1/2 βολές μείωσε σε 80-78, ενώ ο Γκριν με 2/2 βολές έγραψε το τελικό 82-78.

Για τον Ολυμπιακό, ο Σπανούλης τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους και έξι ασίστ, ενώ ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου πέτυχαν από 14 (με 7 και 9 ριμπάουντ αντίστοιχα). Πολύτιμη και η συνεισφορά του Μάντζαρη με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Από την ΤΣΣΚΑ, ξεχώρισε ο Τεόντοσιτς με 23 πόντους, ενώ ο Ντε Κολό είχε 16 και ο Τζάκσον 12.

Στον τελικό ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα, που στον δεύτερο ημιτελικό επικράτησε με 84-75 της Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση