GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Ουάσιγκτον ο Ερντογάν για τη πολυαναμενόμενη συνάντηση με τον Τραμπ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν οι πολιτικοί αναλυτές την σημερινή, πρώτη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, μία εβδομάδα μ...


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν οι πολιτικοί αναλυτές την σημερινή, πρώτη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, μία εβδομάδα μετά και την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να εγκρίνει τον εξοπλισμό των κούρδων πολιτοφυλάκων στη Συρία, που η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

Ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε στην Ουάσινγκτον χθες το απόγευμα, εν όψει της σημερινής του συνάντησης με τον  Ντόναλντ Τραμπ, που είναι προγραμματισμένη για τις 12:30 το μεσημέρι τοπική ώρα (7:30 μμ ώρα Κύπρου και Ελλάδας).

Από την Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα του οι ΗΠΑ να έχουν ανακαλέσει την απόφασή τους μέχρι τη στιγμή που θα επισκεφτεί την Ουάσιγκτον, ωστόσο από πλευράς Τραμπ δνε έχει ανακοινωθέι καμία ανάκληση. 

Εκτός από τη Συρία, το δεύτερο μεγάλο θέμα συζήτησης θα είναι το τουρκικό αίτημα για έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν. Επίσης στην ατζέντα περιλαμβάνονται αναφορές σε περιφερειακά ζητήματα, το διμερές εμπόριο και τις επενδύσεις. 

Για εβδομάδες ανώτατοι σύμβουλοι του Τούρκου προέδρου συναντώνται στην Ουάσιγκτον με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου για να προετοιμάσουν το έδαφος ωστόσο, παρά την πολυήμερη προετοιμασία της συνάντησης των δύο ηγετών, ελάχιστοι μπορούν να προβλέψουν με βεβαιότητα το αποτέλεσμά της. 

Στο περιθώριο, σήμερα το απόγευμα, κουρδικές, αρμενικές και ελληνικές οργανώσεις σχεδιάζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απέναντι από το Λευκό Οίκο, για τις μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση