GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με… θεατρικό μονόπρακτο η εκδήλωση Βαρουφάκη - ΦΩΤΟ

Με ένα πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, να ανοίξει την εκδήλωση του DiEM25 στο Σπόρτινγκ. Με ένα θεατρικό μονόπρακτο, «Το Δ...


Με ένα πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, να ανοίξει την εκδήλωση του DiEM25 στο Σπόρτινγκ. Με ένα θεατρικό μονόπρακτο, «Το Δέντρο» που περιγράφει γλαφυρά τις αλλαγές που συντελέστηκαν στις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων από την υπαγωγή της χώρας στο πρώτο μνημόνιο το 2010, και με χαιρετισμούς από μέλη του DiEM25 σε ολόκληρο τον κόσμο , όπως τον Νόαμ Τσόμσκι , τον Μπράιαν Ίνο και την Ναόμι Κλάιν, ο Γιάνης Βαρουφάκης συστήθηκε στο Αθηναϊκό κοινό.




Στην τοποθέτηση του ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Ο απομονωτισμός δεν βοηθά κανέναν να πάρει πίσω την πατρίδα του. Όπως η κλιματική αλλαγή έτσι και η αντιμετώπιση του χρέους, των τραπεζικών κρίσεων, των χαμηλών επενδύσεων, της φτώχειας - απαιτούν μεν δράσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αλλά αυτές οι δράσεις δεν αρκούν».

Το DiEM25 πασχίζει να είναι το πρώτο ενιαίο, διεθνικό κίνημα που δρα σε κάθε γωνιά της Ευρώπης: «επειδή γνωρίζουμε ότι για να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία μας ως Έλληνες, ως Ιταλοί, ως Γερμανοί, πρέπει να επανακτήσουμε τον δημοκρατικό έλεγχο της Ευρώπης ως Ευρωπαίοι» υπογράμμισε.
«Η Ελλάδα ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται. Κι η Ευρώπη αποδομείται επειδή χώρες όπως η Ελλάδα ασφυκτιούν - όπως ασφυκτιούν οι εργαζόμενοι πτωχοί σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Γερμανίας» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.


Καταλήγοντας στην ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε «είναι αλήθεια ότι, όπως με κατηγόρησαν ακόμα και σύντροφοι όταν άρχισαν να θέλουν να συνθηκολογήσουν, έχω πράγματι κόλλημα με το χρέος. Όπως τους απάντησα, ναι έχω κόλλημα με το χρέος όπως ένας αιχμάλωτος πολέμου δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από την απόδραση. Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι το Νο. 1 ζητούμενο γιατί το χρέος κρύβεται πίσω από την γενικευμένη, τετραπλή πτώχευση».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Twitter/@DiEM_25

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση