GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λουκέτο στους δήμους Δευτέρα και Τρίτη

Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη - 22 και 23 του ...


Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη - 22 και 23 του μηνός, καθώς και την αποχή από κάθε εργασία αυτό το Σαββατοκύριακο, αποφάσισε χθες το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στην «πολιτική που υιοθετεί στο πλαίσιο της ψήφισης του 4ου Μνημονίου η Συγκυβέρνηση καθ' υπαγόρευση της Τρόικας». Επίσης, καλεί την κυβέρνηση «να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την εργασία και την πληρωμή των συμβασιούχων-παρατασιούχων, παρά τα όσα προαναγγέλλει η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, φέρνοντας άμεσα νομοθετική ρύθμιση, όπως έχει δεσμευτεί για οριστική επίλυση του προβλήματος και την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία».

Τονίζει ότι «δεν θα αποδεχθεί καμία περικοπή του επιδόματος βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση του Ειδικού Συνταξιοδοτικού καθεστώτος των εργαζομένων που εργάζονται στις υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων, όπως έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου».

Ακόμη «διεκδικεί και απαιτεί την άμεση ανάκληση της "εξαγγελίας" του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την υποχρεωτική φοίτηση των προνήπιων στα Νηπιαγωγεία, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στην εργασιακή ανασφάλεια και σε κλείσιμο και απαξίωση της κοινωνικά καταξιωμένης Υπηρεσίας των Παιδικών Σταθμών. Εξαγγελία που με την στάση του αποδέχεται και ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Διεκδικούμε την ελευθερία των γονιών να επιλέγουν (όπως σήμερα γίνεται) που θα στείλουν τα παιδιά τους, την κοινή εποπτεία του παιδαγωγικού προγράμματος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών».

Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε ζωτικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σήμερα ασφυκτιούν λειτουργικά κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση