GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζέρεμι Κόρμπιν: Δε θα παραιτηθώ ακόμα κι αν χάσω

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, το οποίο στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται πολύ πίσω από...


Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, το οποίο στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται πολύ πίσω από τους κυβερνώντες Συντηρητικούς, λέει ότι δεν θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος αν ηττηθεί στις βουλευτικές εκλογές τον επόμενο μήνα.
Ο Κόρμπιν, ο οποίος αναμένεται σήμερα να εγκαινιάσει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του, δήλωσε στο BuzzFeed News ότι θα συνεχίσει όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης στις 8 Ιουνίου και παρά τις δημοσκοπήσεις που προβλέπουν ότι το κόμμα του οδεύει προς το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα εδώ και δεκαετίες.
"Εξελέγην αρχηγός αυτού του κόμματος και θα παραμείνω αρχηγός αυτού του κόμματος", είπε ο Κόρμπιν χθες Δευτέρα στο BuzzFeed.
Ορισμένες πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στους Τόρις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέρι μεγαλύτερο των 20 ποσοστιαίων μονάδων και προβλέπουν σαρωτική νίκη, κάτι το οποίο σύμφωνα με την Μέι θα ενισχύσει τις διαπραγματευτικές της προσπάθειες για το Brexit.
Η εταιρεία δημοσκοπήσεων ICM ανακοίνωσε χθες ότι το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί σε προεκλογική δημοσκόπηση στη χώρα από τη συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ σχολιαστές, ανάμεσά τους και κάποιοι υψηλόβαθμοι Εργατικοί, κατηγορούν τον Κόρμπιν για την αυξανόμενη πτώση της δημοτικότητας του κόμματος.
Ο Κόρμπιν, ένας σοσιαλιστής ο οποίος έχει υποσχεθεί βαρύτερη φορολογία για τους πλούσιους και μέτρα εις βάρος των μεγάλων επιχειρήσεων, απομάκρυνε τον κίνδυνο να χάσει την αρχηγία τον περασμένο Σεπτέμβριο, μόλις έναν χρόνο μετά την εκλογή του στη θέση αυτή και με πολλούς από τους ίδιους τους βουλευτές του κόμματός του να αμφισβητούν την ικανότητά του να προσελκύσει ψηφοφόρους.
"Θα κερδίσω αυτές τις εκλογές και σοβαρολογώ. Ξέρω σε τι πιστεύω, ξέρω τι κάνω. Ποτέ δεν απαντώ σε κατηγορίες εις βάρος μου, γιατί προτιμώ να επικοινωνώ τις θέσεις μου. Με το να μην απαντώ, η άλλη πλευρά υποχρεώνεται να εμπλακεί σε πολιτικό διάλογο".
Κατά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας σήμερα ο Κόρμπιν αναμένεται να πει ότι οι Εργατικοί μπορούν να μετατρέψουν τη Βρετανία από χώρα που ευνοεί τους πλούσιους και τους ισχυρούς σε ένα μέρος όπου οι πολίτες θα μπορούν να ζουν μια πλούσια ζωή.
Έχοντας δεχτεί κριτική ότι δεν είναι ξεκάθαρος σε σχέση με το διαζύγιο της Βρετανίας από την ΕΕ, ο Κόρμπιν αναμένεται να πει ότι το ζήτημα του Brexit έχει διευθετηθεί.
"Οι Εργατικοί θέλουν ένα Brexit με προτεραιότητα την εργασία, ένα Brexit που θα προστατεύει το μέλλον των ζωτικών βιομηχανιών της χώρας, ένα Brexit που ανοίγει τον δρόμο για μια γνήσια πιο δίκαιη κοινωνία και μια αναβαθμισμένη οικονομία", πρόκειται να πει ο Κόρμπιν, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση