GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Πρώην στρατιωτικός σχεδίαζε επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Κράτος

Ο πρώην στρατιωτικός, που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και συνελήφθη χθες κοντά σε μια αεροπορική βάση στη Γαλλία, ομολόγησε στους αστυνο...


Ο πρώην στρατιωτικός, που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και συνελήφθη χθες κοντά σε μια αεροπορική βάση στη Γαλλία, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι σχεδίαζε να διαπράξει επίθεση στο όνομα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε απόψε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Ο άνδρας ηλικίας 34 ετών έχει ένα «πολύ ασταθές ψυχολογικό προφίλ», σύμφωνα με πηγές που είναι ενήμερες για την εξέλιξη των ερευνών. Καθώς βρίσκεται υπό κράτηση, μιλάει «συγκεχυμένα όχι όμως ασυνάρτητα», σύμφωνα με την πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

Δύο ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο 34χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής φορώντας στρατιωτικά ρούχα κοντά στην αεροπορική βάση του Εβρέ, βόρεια του Παρισιού, όπου βρίσκεται μεταξύ άλλων σταθμευμένο ένα Airbus A330 το οποίο χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της Γαλλίας.

 Αντί για στρατιωτικά γαλόνια, είχε στη στολή του τα εμβλήματα του Ισλαμικού Κράτους.

Επιπλέον, μια δήλωση πίστης στην τζιχαντιστική οργάνωση βρέθηκε σε ένα κλειδί USB που κατασχέθηκε από το όχημά του.

Ο 34χρονος εξήγησε στους ανακριτές ότι σχεδίαζε, καθώς δεν μπορούσε να μεταβεί στη Συρία, να περάσει στη δράση στη Γαλλία, γνωστοποίησε η πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση