GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είπε ο Τσίπρας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Με αφορμή την επίσκεψή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ...


Με αφορμή την επίσκεψή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην αστική παρέμβαση "Νέα Αθήνα" που σχεδιάζει η κυβέρνηση και η οποία περιλαμβάνει η μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο Σχέδιο «Νέα Αθήνα», είπε:

«Είναι ένα σχέδιο φιλόδοξο, ένα σχέδιο αστικών αναπλάσεων, που έχει ως στόχο την αναβάθμιση, αλλά και την παραγωγική στήριξη της πρωτεύουσας της χώρας. Το σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή. Την κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τη μεταφορά του γηπέδου σε χώρο στην ευρύτερη περιοχή εδώ κοντά μας, όπου δεν θα βρίσκεται στην καρδιά του μητροπολιτικού πάρκου. Και η δημιουργία, όμως, ταυτόχρονα και φορέα διαχείρισης για τη μεταφορά των στρατοπέδων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ώστε να γίνει μητροπολιτικό πάρκο αληθινό, εδώ, ανοιχτό στους πολίτες και όχι στα χαρτιά και στα λόγια. Τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου πρασίνου στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας από τον Λυκαβηττό έως τις προσφυγικές πολυκατοικίες, οι οποίες θα αναβαθμιστούν.

«Και τέλος, την ανάπλαση του Ελαιώνα στον Βοτανικό με τη δημιουργία χώρων και εγκαταστάσεων μαζικού αθλητισμού.

Αλλά και εκτεταμένες παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με στόχο, εκτός των άλλων την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου και την επιστροφή και της κατοικίας στο ιστορικό κέντρο.

Πρόκειται, επαναλαμβάνω, για ένα φιλόδοξο σχεδιασμό που απαιτεί όμως εκτός από πολιτική βούληση που έχουμε, απαιτεί και προσεκτικές κινήσεις και προσεκτικές θεσμικές παρεμβάσεις που θα γίνουν μελετημένα και στοχευμένα, ώστε μέσα σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα να έχουν περατωθεί όλες οι προβλεπόμενες θεσμικές ενέργειες και να έχουν περατωθεί με θεσμική ασφάλεια, επιτρέψτε μου την έκφραση.

Ώστε μέσα στο 18 να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις και οι σχετικοί διαγωνισμοί.

Και μέχρι το 2021 η Αθήνα να έχει αλλάξει όψη.

Πρόκειται για ένα project που, επιτρέψτε μου να πω, πως την πορεία του παρακολουθώ και με ένα ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον, μη ξεχνώντας και την επιστημονική μου ιδιότητα, των μεταπτυχιακών μου σπουδών στην πολεοδομία, αλλά και τη θητεία μου στο Δήμο της Αθήνας. Αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για τη γειτονιά μου. Τη γειτονιά που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τη Λ. Αλεξάνδρας, γύρω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, την ευρύτερη αυτή περιοχή» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση