Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

  Γιατί ξεχνάμε εύκολα ονόματα - Τι λένε οι ειδικοί - ΒΙΝΤΕΟ


  Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να γνωρίζεις έναν άνθρωπο και λίγο μετά να ξεχνάς το όνομά του. Αυτό συμβαίνει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων και σύμφωνα με έρευνες υπάρχει εξήγηση...

  Σύμφωνα με το AsapSCIENCE, ο πρώτος λόγος είναι το λεγόμενο "Baker/Baker Effect" (ή Baker/Baker paradox). Δηλαδή, συνηθίζουμε να αποδίδουμε χαρακτηριστικά στους ανθρώπους με βάση την εργασία τους. Για παράδειγμα είναι πιο εύκολο να θυμηθείς ότι κάποιος είναι φούρναρης παρά να θυμηθείς ότι το επώνυμό του είναι Φούρναρης.

  Αντίθετα, τα ονόματα δεν μας δίνουν από μόνα τους κάποια συγκεκριμένη πληροφορία για τον συνομιλητή μας και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να τα κωδικοποιήσουμε και να τα συσχετίσουμε στον εγκέφαλό μας.

  Κατά δεύτερον, όσο ο συνομιλητής μας λέει το όνομά του, εμείς προετοιμαζόμαστε να συστηθούμε και σκεφτόμαστε πώς θα παρουσιάσουμε τον εαυτό μας. Τρίτον, πολύ απλά δεν μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε κάποιου είδους σχέση με τον συνομιλητή μας, συνεπώς, δεν μας ενδιαφέρει και να θυμόμαστε το όνομά του ή να μάθουμε παραπάνω πράγματα για εκείνον.

  Ανάλογη εξήγηση δίνει και ο νευροεπιστήμονας Dean Buonomano, μιλώντας στο Business Insider. Ο ειδικός αναλύει για ποιους λόγους οι άνθρωποι ξεχνούν ονόματα εύκολα, δίνοντας κυρίως έμφαση στο Baker/Baker paradox.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Γιατί ξεχνάμε εύκολα ονόματα - Τι λένε οι ειδικοί - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr