GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση

"Κάθε ώρα που περνάει αποκαλύπτονται νέες πτυχές του τέταρτου μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου, με νέα βάρη για τους πολίτες", δήλωσε...


"Κάθε ώρα που περνάει αποκαλύπτονται νέες πτυχές του τέταρτου μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου, με νέα βάρη για τους πολίτες", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκτός από τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές των συντάξεων προκύπτουν νέα επώδυνα μέτρα. Δραματική αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια. Μειώσεις επιδομάτων και καταργήσεις φοροαπαλλαγών. Ενώ παρίσταναν ότι δεν δέχονταν τις ομαδικές απολύσεις, τώρα υπογράφουν πρόθυμα τις σχετικές ρυθμίσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, ανοίγοντας άλλα ζητήματα, αλλά πάντα χωρίς σχέδιο και κυρίως χωρίς καμία προετοιμασία.

«Όπως έλεγε κάποτε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα σκίσει τα μνημόνια, έτσι τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι θα καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις. Με ποιο σύστημα θα τις αντικαταστήσει; Σε ποιες πανεπιστημιακές αίθουσες θα μπουν οι φοιτητές, με τι βιβλία και καθηγητές; Ανεύθυνα και επιπόλαια παίζει με την αγωνία των νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο ίδιος αντιμετωπίζει την Παιδεία με ευθύνη και ευαισθησία ως εθνικό θέμα.

«Οφείλουμε να επενδύσουμε σε αυτήν. Στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν κεφάλαιο για τη χώρα, ώστε να δώσουν ορμή στους μαθητές. Συνδέοντας την εκπαίδευση με την απασχόληση, για να βρουν κεφάλαια τα πανεπιστήμια, αλλά και για να βρουν μετά δουλειές οι απόφοιτοι. Αξιοποιώντας τις νέες δεξιότητες της ψηφιακής εποχής. Ενισχύοντας την ελευθερία και αυτονομία κάθε εκπαιδευτικής μονάδας. Το δικό μας σχέδιο είναι συγκεκριμένο και τολμηρό. Θα έρθει σύντομα σε δημόσιο διάλογο, γιατί επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Οι νέοι μας αξίζουν την ελπίδα της αλήθειας. Αξίζουν ένα καλύτερο αύριο. Μπορούμε να το δημιουργήσουμε», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση