GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τραμπ ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος στο τείχος των Δακρύων

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφθασε σήμερα στο Ισραήλ εγκωμιάζοντας τους «ακατάλυτους δεσμούς» μεταξύ των δύο χωρών και διακρ...


Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφθασε σήμερα στο Ισραήλ εγκωμιάζοντας τους «ακατάλυτους δεσμούς» μεταξύ των δύο χωρών και διακρίνοντας μια «σπάνια ευκαιρία» για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

«Για το πρώτο ταξίδι μου στο εξωτερικό ως προέδρου, ήρθα σε αυτή την αρχαία και ιερή γη για να επαναβεβαιώσω τους ακατάλυτους δεσμούς ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο κράτος του Ισραήλ», δήλωσε στο αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ρέουβεν Ρίβλιν και Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Τραμπ στο Ισραήλ: Αυτή είναι μια σπάνια ευκαιρία για την ειρήνη

 Ο Ντόναλντ Τραμπ μετέβη το απόγευμα (τοπική ώρα) στην Ιερουσαλήμ και επισκέφτηκε τον Ναό της Αναστάσεως, τον πιο ιερό τόπο του χριστιανισμού. Στη συνέχεια, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, διέσχισε μερικές εκατοντάδες μέτρα μέσα από τα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, στην οποία έχει ουσιαστικά επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, έως το Τείχος των Δακρύων, τον πιο ιερό τόπο προσευχής για τους Εβραίους.

Ο Τραμπ επισκέφθηκε το Τείχος χωρίς τη συνοδεία Ισραηλινών αξιωματούχων και έγινε  ο πρώτος εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος που επισκέφθηκε έναν από τους σημαντικότερους ιερούς τόπους του ιουδαϊσμού.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους άγγιξε με το χέρι του το τείχος και τοποθέτησε, όπως επιτάσσει η παράδοση, ένα κομμάτι χαρτί με ευχές ανάμεσα στις πέτρες.

Κατόπιν ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε λίγες λέξεις στο βιβλίο των επισκεπτών.

Στο τείχος των Δακρύων μετέβησαν επίσης η σύζυγός και η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια και Ιβάνκα. Οι δυο τους επισκέφθηκαν το τμήμα εκείνο που μπορούν να πηγαίνουν οι γυναίκες.

Μάλιστα, αφού προσευχήθηκε, η Ιβάνκα Τραμπ, η οποία έχει ασπαστεί τον ιουδαϊσμό, ντυμένη στα μαύρα, σκούπισε ένα δάκρυ.

Ο Τραμπ θα συναντηθεί στο τέλος της ημέρας με τον Νετανιάχου προτού μεταβεί αύριο Τρίτη στη κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, όπου θα γίνει δεκτός από τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Βηθλεέμ.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Μέση Ανατολή και την Ευρώπη είναι διάρκειας εννέα ημερών και ολοκληρώνεται το Σάββατο μετά από επισκέψεις στο Βατικανό, τις Βρυξέλλες, αλλά και την Σικελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση