GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα δημοσκόπηση - Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Η ΝΔ στο ποσοστό δυνητικής εκλογικής επιρροής βρίσκεται στο 30% (έναντι 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20% (19%), σύμφωνα με δημοσκόπη...


Η ΝΔ στο ποσοστό δυνητικής εκλογικής επιρροής βρίσκεται στο 30% (έναντι 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20% (19%), σύμφωνα με δημοσκόπηση της ProRata που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ 9%, Ένωση Κεντρώων 8%, Ποτάμι 7%, ΑΝ.ΕΛ. 5%. Οι «αδιευκρίνιστες» ψήφοι ανέρχονται στο 24% και «αποχή», «άκυρο», «λευκό» στο 17%.

Οι έξι στους δέκα συμμετέχοντες (61%) λένε «όχι» σε πρόωρες εκλογές τους επόμενους έξι μήνες, το 32% λέει «ναι» και το 7% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα του 2015, το 5% δηλώνει «υψηλή» πιθανότητα να ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, το 7% «μέση», το 9% «χαμηλή» και το 79% «μηδενική».

Όσον αφορά στη συμφωνία με τους δανειστές, επτά στους δέκα (72%) τη χαρακτηρίζουν «κακή» και «μάλλον κακή», ενώ μόνο το 14% λέει ότι αυτή είναι «μάλλον καλή» και «καλή». Το 39% θεωρεί «μάλλον σημαντικά» και «σημαντικά» τα θετικά αντίμετρα, ενώ το 35% «ασήμαντα» και «μάλλον ασήμαντα». Το 61% εκτιμά ότι δεν θα βελτιώσει την οικονομία, το 32% λέει πως «ναι» και το 7% «Δ.Ξ/Δ.Α.».

Η μεγάλη πλειοψηφία (63%) θεωρεί ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά», το 24% ότι «θα μείνει ίδια», το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά» και το 2% «Δ.Ξ/Δ.Α.».

Για την προσωπική οικονομική τους κατάσταση απαντούν ότι θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά» το 56%, «θα μείνει ίδια» το 34% και θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά» το 7%. Το 3% λέει «Δ.Ξ/Δ.Α.».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση