GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΔΙΑ! ΠΟΙΟΙ ...δόξασαν τον Καραμανλή (τον μικρό)

Γιάννης Σιάτρας      ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΔΙΑ ΔΟΞΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (τον μικρό)   Πάντα είχα την απορία (δυστυχώς δε μεγάλωσα σε χωριό για να...

Γιάννης Σιάτρας 
  ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΔΙΑ ΔΟΞΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (τον μικρό) 
 Πάντα είχα την απορία (δυστυχώς δε μεγάλωσα σε χωριό για να τα μάθω από πρώτο χέρι) ποιά είναι η διαφορά του προβάτου από το γίδι. Ετσι, ρώτηξα και έμαθα. Και να τί μου είπαν:
Πρόβατο: Ανάλογα με την ηλικία και το φύλο τους, ονομάζονται αρνιά μέχρι δυο μηνών, ζυγούρια μέχρι ενός έτους, κριάρια τα ώριμα αρσενικά και προβατίνες τα θηλυκά.
Γίδι: Λέγεται και κατσίκα ή αίγα. Οι αρσενικές κατσίκες καλούνται τράγοι. Το νεαρό άτομο των δύο φύλων καλείται κατσίκι ως την ηλικία του ενός έτους και βετούλι από τον πρώτο ως το δεύτερο χρόνο του. Η εγχώρια (ντόπια) ελληνική κατσίκα έχει διάφορα ονόματα ανάλογα με τα χρώματά της. Έτσι, η μαύρη κατσίκα λέγεται κόρμπα, η μαύρη με κοιλιά κίτρινη γκιόσα, η κοκκινωπή κάμπινα, η ασπρόμαυρη μπάρτσα, η σταχτιά κανούτα, καφετί κανέλλα και η άσπρη φλώρα.

Όσοι πήγαν στην ...παρουσίαση του βιβλίου του κ. Σκλιά (καθηγητής λέει, που φτιάχνει ΜΚΟ και τα οικονομάει χοντρά, αλλά χωρίς να μπορέσω να βρω κάποια δημοσίευσή του σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό - πού να βρει χρόνο ο καψερός) «The Greek Political Economy 2000-2015», όπου ο συγγραφέας ευλογάει τον Καραμανλή (τον μικρό), ξεχνώντας να μας πει ότι στην ουσία ο αρχοντάνθρωπος της Ραφήνας πήδηξε τη χώρα αφού αύξησε το χρέος κατά 100 δισ. (αυτά πληρώνουμε σήμερα - καθώς και τις ανοησίες του ΓΑΠ και τα κατορθώματα μετά των Βενιζέλου, Παπαδήμου και Τσίπρα), είχαν την ευκαιρία να δουν και πρόβατα και γίδια από κοντά.

1 σχόλιο

  1. Η επικοινωνία τους είναι:

    Γειάσου Γιάννη τι κάνεις;
    Κουκιά σπέρνω!

    Χαιρετίσματα στην γυναίκα σου!

    ... αραιά τα ... σπέρνω!


    (Πλέον μιλάμε ανοιχτά για Εθνική Προδοσία ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ! - και έχουν την Χ.Α. για αποπροσανατολισμό και κάλυμμα του Μεταμοντέρνου Ιδεολογικού Ναζιζοφασισμού Τους!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση