GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κόφτης" στα φορολογικά προνόμια των βουλευτών

"Ψαλίδι" στα φορολογικά προνόμια των βουλευτών βάζει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολ...


"Ψαλίδι" στα φορολογικά προνόμια των βουλευτών βάζει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να ισορροπήσει τις εντυπώσεις ως προς την προνομιακή αντιμετώπιση στη φορολόγηση των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου.

Συγχρόνως, επιχειρεί να βάλει φραγμό στην αναχρηματοδότηση των δανείων των πολιτικών κομμάτων και στο μαύρο πολιτικό χρήμα.

Το Μαξίμου, θέλοντας να παρουσιάσει και μία δέσμη "θετικών" μέτρων που έχουν ως κύριο στόχο την ηθική ικανοποίηση της κοινωνίας, καταργεί την έκπτωση στη φορολογία που είχαν έως σήμερα οι βουλευτές με το 25% των δηλωθέντων εισοδημάτων τους να είναι αφορολόγητο.

Έτσι για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από την 1/1/17 οι βουλευτές θα φορολογούνται όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι πολίτες. Το συγκεκριμένο προνόμιο είχε παραχωρηθεί στους βουλευτές μέσω της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του Ζ' ψηφίσματος του έτους 1975 και αφορούσε την έκπτωση από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης όλων των δαπανών άσκησης του λειτουργήματος του βουλευτή.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση