GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στο Σύνταγμα...

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των εργατικών συνδικάτων και των ελεύθερων επαγγελματιών κατά του πολυνομοσχεδίου το οποίο ψηφίζεται το βράδυ...

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των εργατικών συνδικάτων και των ελεύθερων επαγγελματιών κατά του πολυνομοσχεδίου το οποίο ψηφίζεται το βράδυ της Πέμπτης. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση από τις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ έφτασαν πριν λίγη ώρα στο Σύνταγμα.

Στις 13:00, το μεσημέρι σημειώθηκαν επεισόδια, στο Σύνταγμα με κουκουλοφόρους να εκτοξεύουν αντικείμενα, και να ρίχνουν φωτοβολίδες και πέτρες. Η Αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών.



Στην πορεία των εργαζομένων συμμετέχουν εργατικά σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Με σύνθημα «την ενότητα και τον ξεσηκωμό ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο» η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους εργαζόμενους και συνολικά τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει στη σημερινή απεργία.




Το ΠΑΜΕ είχε ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) από νωρίς. Νωρίτερα η πορεία το ΠΑΜΕ , περίπου 5.000 άτομα, έφτασε στο Σύνταγμα.
«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός. Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ» αναγράφεται στο πανό που βρίσκεται στην κεφαλή της μεγάλης πορείας του ΠΑΜΕ.
Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο.

«Ο ταξικός πόλεμος ουσιαστικά τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι μαραθώνιος δεν είναι τουφεκιά στον αέρα. Ο ταξικός αγώνας πρέπει να είναι καθημερινός, διαρκείας. Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, το 4ο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια πρέπει να πεταχθούν στο καλάθι της ιστορίας» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλ. Εθν. Αντίστασης.
«Γι' αυτό μόνος αρμόδιος, υπεύθυνος, είναι ο ελληνικός λαός το εργατικό-λαίκό κίνημα. Γι' αυτό το κάλεσμά μας είναι λαϊκός ξεσηκωμός παντού. Ούτε μέρα, ούτε ώρα. Δεν τελειώνει η μάχη ούτε σήμερα ούτε αύριο. Συνεχίζεται. Το ΚΚΕ, οι ταξικές δυνάμεις, το αγωνιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, θα είναι παρόντες κάθε μέρα παντού και στους και στη βουλή και στα εργοστάσια και στις πόλεις και στα χωριά. Ο αγώνας είναι διαρκείας, θα πρέπει να οδηγήσει σε ανατροπή αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος, των κυβερνήσεων τους με αποδέσμευση από την ΕΕ, με ένα κοινωνικό-οικονομικό σχέδιο που θα έχει στο νου του, στο επίκεντρό του τον εργαζόμενο άνθρωπο, θα έχει τις διευρυνόμενες συνεχώς ανάγκες του λαού» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.



Ενάντια στο "νέο σκληρό και βάρβαρο πακέτο μέτρων σε συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και επιδόματα", το "τέταρτο μνημόνιο" που φέρνει η κυβέρνηση "μετά από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, απειλώντας με ισοπέδωση την κοινωνία και γκρεμίζοντας ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος" απεργούν σήμερα, Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση