GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφοδρές αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων για το πολυνομοσχέδιο

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων ...


Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση στις τοποθετήσεις τους στη Βουλή.

"Ο Μάιος φαίνεται ότι είναι προνομιακός μήνας για να έρχονται μνημονιακές δεσμεύσεις. Θυμόμαστε και πέρσι ότι ακούγαμε πως δεν θα κοπούν οι κύριες συντάξεις. Καλώ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην καμώνονται ότι οικοδομούν τον σοσιαλισμό, να αναμετρηθούν με την ιστορία και να καταψηφίσουν" σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Κουτσιουμπέλης μέλος της εκτελεστική επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Ο Κώστας Γαργάλης μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία εξήγησε ότι η ασκούμενη πολιτική έχει πλήξει τα άτομα με αναπηρίες και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις που φορολογούν τα αναπηρικά επιδόματα.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής έκανε λόγο για νέα εισφοροδοτική επιδρομή που προβλέπει για τους ελεύθερους επαγγελματίες το νομοσχέδιο."Η διαπραγμάτευση εάν οδήγησε σε αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να είναι απολύτως ευτυχείς οι διαπραγματευτές".

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ανέφερε: «στην ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο» ο Λάμπρος Κωνσταντάρας λέει κατά λάθος στους πολίτες «θα σας εξαφανίσουμε». Ακριβώς αυτό αισθάνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες ότι έχει ως στόχο η κυβέρνηση».

Ο Γιάννης Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ μίλησε για "θηριώδη πλεονάσματα, διαρκή λιτότητα και ανεργία". Σχετικά με τα εργασιακά έκανα λόγο για "ένα ωραίο περιτύλιγμα σε μια μεγάλη αποτυχία".

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος μίλησε για "περαιτέρω αφαίμαξη εισοδημάτων". "Κάθε αναπτυξιακή προοπτική καθίσταται προβληματική. Επιβαρύνετε τα μικρομεσαία ιατρεία" πρόσθεσε.

Ο Ανέστης Τσουκαράκης πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ενώσεων στρατιωτικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα επιδόματα και τις αποζημιώσεις των στρατιωτικών και κυρίως εκείνων που βρίσκονται στην παραμεθόριο.

Για νομοσχέδιο έκτρωμα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛΑΣ Γιάννης Κατσιαμάκας. "Νομοθετείτε ένα έκτρωμα" είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος.

"Μετά από 7 χρόνια υπαγωγής στο πιο αυστηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας που έχει εφαρμοστεί ποτέ στην οικονομική ιστορία, είναι πλέον προφανές ότι οδεύουμε σε ένα ακόμη γύρο επιπρόσθετων επιβαρύνσεων, ο οποίος επιδρά ανασταλτικά στις προοπτικές ανάκαμψης και συντηρεί την οικονομία σε μια κατάσταση παγίδας στασιμότητας" επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση