GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολάντ και Μακρόν μαζί κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου

Ο Φρανσουά Ολάντ και ο Εμμανουέλ Μακρόν κατέθεσαν μαζί σήμερα το παραδοσιακό στεφάνι στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη, κάτω από την Α...


Ο Φρανσουά Ολάντ και ο Εμμανουέλ Μακρόν κατέθεσαν μαζί σήμερα το παραδοσιακό στεφάνι στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη, κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου, κατά τις τελετές για την 72η επέτειο του τέλους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στις 8 Μαΐου 1945.

Η σημερινή τελετή έδωσε στον Μακρόν την ευκαιρία για μια πρώτη συμμετοχή σε επίσημη εκδήλωση την επομένη της νίκης του στις προεδρικές εκλογές.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο απερχόμενος πρόεδρος είχε αναζητήσει τον διάδοχό του στην εξέδρα για τους επισήμους που έχει στηθεί στην Πλας ντε λ' Ετουάλ και τον αγκάλιασε για να τον χαιρετίσει.

Η τελετή αυτή, η οποία διεξάγεται κάτω από έναν συννεφιασμένο ουρανό, αποτελεί επανάληψη μιας παρόμοιας κατάστασης το 2012, όταν ο τότε εκλεγμένος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε καταθέσει το παραδοσιακό στεφάνι στο πλευρό του Νικολά Σαρκοζί, που ήταν τότε ο απερχόμενος πρόεδρος.

Στις 8 Μαΐου 1995 δύο πρόεδροι βρίσκονταν ήδη κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου, ο απερχόμενος Φρανσουά Μιτεράν και ο νεοεκλεγείς Ζακ Σιράκ. Τότε ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Η μεταβίβαση της εξουσίας ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και τον Εμμανουέλ Μακρόν πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας, όπως έγινε γνωστό από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση