GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εφοριακοί κατά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν έξι εφοριακοί και 3 συνδικαλιστικές οργανώσεις, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός...


Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν έξι εφοριακοί και 3 συνδικαλιστικές οργανώσεις, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός και παράνομος ο νόμος 4389/2017 με τον οποίο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανέλαβε τον νευραλγικό τομέα της είσπραξης των εσόδων του κράτους και της οργάνωσης των φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων με δυνατότητα παρέμβασης στο νομοθετικό - φορολογικό έργο.

Στην προσφυγή τους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών και 6 πρώην υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και νυν υπάλληλοι της ΑΑΔΕ επισημαίνουν ότι οι αρμοδιότητες της Αρχής -σε αντίθεση με τις συνταγματικές επιταγές- την καθιστούν φορέα στην ουσία νομοθετικής εξουσίας, που υποκαθιστά εν τέλει την Κυβέρνηση, ενώ δεν μπορεί να ελεγχθεί από τα αρμόδια υπουργεία, δεν λογοδοτεί και δεν έχει ευθύνες, παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις του κοινοβουλευτικού συστήματος και της εκτελεστικής εξουσίας.

Χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική και παράνομη την ανάθεση στην Αρχή αρμοδιοτήτων που είναι φορολογικού, δημοσιονομικού και γενικά αυστηρά καταναγκαστικού και αστυνομικού χαρακτήρα και υπάγονται στις αρμοδιότητες του στενού κρατικού πυρήνα και επικαλούνται την απόφαση της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματική τη μεταφορά αστυνομικών αρμοδιοτήτων στους Δήμους, όπως και άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Τέλος, αναφέρουν πως ελέγχονται από την Αρχή όλες οι φορολογικές υπηρεσίες της χώρας, γεγονός που, όπως λένε, συνιστά για τους υπάλληλους δυσμενή υπηρεσιακή μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση