GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελεγκτικό Συνέδριο: Να επιστρέψουν τους μισθούς οι συμβασιούχοι!

Να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν για το διάστημα που παράνομα παρατάθηκε η σύμβαση τους θα κληθούν χιλιάδες συμβασιούχοι των ΟΤΑ ...


Να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν για το διάστημα που παράνομα παρατάθηκε η σύμβαση τους θα κληθούν χιλιάδες συμβασιούχοι των ΟΤΑ μετά την δημοσίευση της απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία ,σύμφωνα με πληροφορίες , έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των επίμαχων συμβάσεων.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε ομόφωνα ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΟΤΑ είναι αντισυνταγματικές.

Αφορμή για να φτάσει το θέμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο στάθηκε η έγκριση ή   όχι ενταλμάτων  πληρωμής συμβασιούχων Δήμου οι συμβάσεις των οποίων είχαν παραταθεί.  Έτσι, η  Ολομέλεια με πλειοψηφία 17 - 14 , σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάνθηκε ότι τα επίμαχα εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων  δεν μπορούν να εγκριθούν συμπληρώνοντας , μάλιστα, πως οι συμβασιούχοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα της παράτασης των συμβάσεων τους.

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου υπογράμμισαν ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά, τόσο τις παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων όσο και τις μονιμοποιήσεις των επί συμβάσει υπαλλήλων κλείνοντας, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι,  την… πόρτα σε χιλιάδες συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις είχαν παραταθεί με πρόσφατους νόμους επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση