GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά τη στήριξη του Κινέζου προέδρου, ο Τσίπρας συναντά τον Ερντογάν

Αφού έλαβε τη στήριξη του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντά στην Κίνα και τον πρόεδρο τ...


Αφού έλαβε τη στήριξη του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντά στην Κίνα και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο του Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κινεζική κυβέρνηση. Θα ακολουθήσει τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών (AIIB), Γκου Σου, και κατόπιν με τον πρόεδρο της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας (ICBC), Τζουν Λι.

«Το στρατηγικό όραμα Ελλάδας και Κίνας συμπίπτουν»

Η Ελλάδα είναι σταυροδρόμι τριών ηπείρων, αποτελεί σημαντικό κόμβο στον τομέα της οικονομίας, της ενέργειας, του πολιτισμού και μπορεί να γίνει η γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ σήμερα.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τον τελευταίο χρόνο εργαστήκαμε σκληρά για να αναβαθμιστεί η σχέση των δύο χωρών, η οποία στηρίζεται στις βάσεις δύο αρχαίων πολιτισμών.
Η Ελλάδα, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεπερνάει την κρίση, έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μπορεί να σταθεί στα πόδια της και πολύ σύντομα θα βγει στις αγορές.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα προσβλέπει στη περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με το Πεκίνο, καθώς το στρατηγικό όραμα της Κίνας συμπίπτει με το αυτό της Ελλάδας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κίνας τόνισε τον ιδιαίτερο δυναμισμό και το σφρίγος που καταγράφεται πλέον στη σχέση των δύο χωρών.
Ο Σι Τζινπίνγκ πρόσθεσε ότι η ελληνοκινεζική σχέση θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.
Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σ. Πιτσιόρλας και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση