GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο – Ένα δευτερόλεπτο πριν τον θάνατο – ΦΩΤΟ

Ο αμερικανικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα μια συγκλονιστική φωτογραφία. Το τραγικό στιγμιότυπο έχει τραβηχτεί από την φωτογράφο του ...


Ο αμερικανικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα μια συγκλονιστική φωτογραφία. Το τραγικό στιγμιότυπο έχει τραβηχτεί από την φωτογράφο του αμερικανικού στρατού Χίλντα Κλέιτον το 2013.
Η ίδια σκοτώθηκε, όπως και οι στρατιώτες της φωτογραφίας που έβγαλε, από την έκρηξη που έγινε κατά τη διάρκεια άσκησης, στις 2 Ιουλίου 2013, στην επαρχία Λαχμάν του Αφγανιστάν. Οι τέσσερις στρατιώτες και η φωτογράφος, Χίλντα Κλέιτον, σκοτώθηκαν από την έκρηξη του όλμου.

Σύμφωνα με το militaire.gr, παρόμοια τραγικα περιστατικά έχουν συμβεί και στην Ελλάδα, με τους τέσσερις νεκρούς στον Βόλο.
Ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να αποδεσμεύσει τη συγκλονιστική φωτογραφία για να τιμήσει τις άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν ως πολεμικοί φωτογράφοι και συνοδεύουν τους στρατιώτες σε επιχειρήσεις.

Το όνομα της Χίλντα Κλέιτον έχει δοθεί στην Αίθουσα Πληροφοριών Σχολής Ηρώων στο Fort Meade.
Το βραβείο για τον νικητή του ετήσιου διαγωνισμού της Combat Camera πήρε το όνομά της.



Πηγή: militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση