GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και τώρα ποιος θα προστατέψει τη δημοκρατία από τον σκηνοθέτη της;

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος Ήδη από το 1974 η Ελληνική Δημοκρατία έδειξε να αντιλαμβάνεται τον ρόλο του σκηνοθέτη της ως π...


Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος

Ήδη από το 1974 η Ελληνική Δημοκρατία έδειξε να αντιλαμβάνεται τον ρόλο του σκηνοθέτη της ως προς την αναπαράστασή της στον λαό. Μεγάλη υπόθεση ο σκηνοθέτης!

Από την αρχή της δεκαετίας του '80 η δημοκρατία μας πείστηκε πως "όλα τα λεφτά" είναι ο σκηνοθέτης. Και έτσι ο σκηνοθέτης της δημοκρατίας μετουσιώθηκε σε μάγο της δημοκρατίας μας!

Μετά το 2008 ο ρόλος του σκηνοθέτη της δημοκρατίας μας έμοιαζε να αλλάζει: Ο σκηνοθέτης αναζητούσε να αναδείξει τη "μοναδική" στιγμή που αποκάλυπτε την "ψυχή" του περφόρμερ και όχι σχεδόν αποκλειστικά τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του κοινού προς αυτόν. Αποφάσισε να δείξει τον δράστη-παίχτη και όχι απλώς τις αντιδράσεις εναντίον του. Τώρα ο σκηνοθέτης μας ταυτιζόταν με το ποδοσφαιρικό θέαμα. Δεν ήθελε να του ξεφύγει η φάση, ενώ ταυτόχρονα "κυνηγούσε" - για να απαθανατίσει - την αμφιλεγόμενη, παράδοξη δράση εκτός φάσεως που παρήγαγε είδηση.

Ωστόσο, από το 2015 και μετά κάτι άλλαξε πάλι. Ο σκηνοθέτης της δημοκρατίας μας κατέληξε "υπερπροστατευτικός". Δεν θέλει να σοκάρει το κοινό δείχνοντας "κακές στιγμές" των περφόρμερ της δημοκρατίας μας. Σου λέει: Πώς να δείξω στο παιδί προπηλακισμούς στη Βουλή; Δεν είναι σωστό και ασφαλώς αριστερό! Ούτε στους δημοσιογράφους πρέπει να επιτραπεί η πρόσβαση στην Αίθουσα την ώρα του επεισοδίου! Παιδιά είναι και αυτοί με φαντασία και μικροκάμερες και δεν ξέρεις τι μπορεί να μοντάρουν στο τέλος! Όσο για το τραύμα των παιδιών στα θεωρεία δεν ευθύνεται ο σκηνοθέτης μας - τουλάχιστον όχι αυτός. Άλλος δημιούργησε το έθιμο. Αν πάντως αντί για το πλάνο που επέλεξε για να αποφύγει τη φάση (χειροδικία Κασιδιάρη εναντίον Δένδια), εστίαζε στα παιδιά ψηλά στα θεωρεία, τότε θα έλεγα: Μπράβο φίλε μου, σημείωσες κάτι πολιτικώς αξιόλογο.
Και μην νομίσεις αναγνώστη μου πως σχολιάζω τον σκηνοθέτη που κάλυπτε τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση! Στον σκηνοθέτη της δημοκρατίας μας αναφέρομαι, ο οποίος καθοδηγεί τον πρώτο και σήμερα είναι αριστερός και προοδευτικός, όπως αυτοπροσδιορίζεται. Είναι; Η χθεσινή τηλεοπτική σημειολογία του σε άλλα παραπέμπει. Σε ολοκληρωτικές, σταλινικές φοβίες μπροστά σε νεοναζιστικές αλητείες, μετά από απολύτως φαιδρές αντικοινοβουλευτικές προκλήσεις.


Ο σημερινός σκηνοθέτης της δημοκρατίας μας δεν έχει δυστυχώς καμία σχέση με τους σκηνοθέτες που αποτέλεσαν το πολιτισμικό οπλοστάσιο του προοδευτικού κινήματος και της φιλελεύθερης αριστεράς. Ας το προσέξει, αν τον ενδιαφέρει το ύφος του και δεν το ξεπέρασε και αυτό μεταξύ πολλών άλλων "αυταπατών"!...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση