GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΕΡΓΙΑ! Χωρίς μεταφορές, τράπεζες, δημόσιο, ΔΕΚΟ, νοσοκομεία και λαϊκές...

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν στην απεργία σήμερα  17 Μαΐου. Η απεργία έχει κηρυχθεί πανελλαδικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα σκληρ...


ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν στην απεργία σήμερα  17 Μαΐου. Η απεργία έχει κηρυχθεί πανελλαδικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο ως απότοκο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Αναλυτικά ποιοι συμμετέχουν στην απεργία 

Γιατροί – Νοσοκομεία

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και διάφοροι επιστημονικοί φορείς οι οποίοι δεν έχουν προβεί σε επεμέρους ανακοινώσεις, συμμετέχουν  στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ.
Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Δημόσιες υπηρεσίες – Ευρύτερο δημόσιο

Στη Γενική Απεργία πρόκειται να συμμετάσχει και το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), όπως και οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει το προσωπικό –κυρίως- κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών.

Τράπεζες

Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων στις Τράπεζες με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της που παλεύει για επιβίωση.

Χωρίς πλοία

Απεργία έχει κηρύξει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Ιδιωτικοί υπάλληλοι

Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.), αποφάσισε να πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας στις 16 Μαΐου ημέρα Τρίτη και 17 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και από ώρες: 06:00 έως 10:00 αμφότερες.

Θέατρα

Την ίδια ώρα στο Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δε θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες παραστάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Μέσα μαζικής μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.
Ειδικότερα:
  • Τα λεωφορεία ΔΕΝ κινούνται από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και Μετρό: ΕΧΕΙ δρομολόγια από 09:00 έως 16:00
  • ΟΣΕ και Προαστιακός, 24ωρη απεργία
  • Τρόλεϊ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ 09:00 έως 20:30
  • Αεροπλάνα: Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως 15:00

Λαϊκές

Απεργούν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση