GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για “όσο χρειαστεί” η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στ...


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στη χώρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016, μέχρι να ηρεμήσει πλήρως η κατάσταση στη χώρα.

"Δεν μπορούμε να άρουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι να επανέλθει η ειρήνη και η ευημερία" είπε ο Ερντογάν σε μια ομιλία του σε επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ορισμένες περιοχές στη νοτιοανατολική και ανατολική Τουρκία, όπου δρα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) είναι γεμάτες με όπλα. "Αυτή τη στιγμή τα βουνά στα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά είναι γεμάτα με σπηλιές, έχουν φτιάξει υπόγειες πόλεις γεμάτες πυρομαχικά", είπε.

Αναφερόμενος στη συριακή κρίση, ο Ερντογάν είπε ότι η χώρα του δεν θα διστάσει να πραγματοποιήσει και νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, όπως ήταν η αποκαλούμενη "Ασπίδα του Ευφράτη". Πρόσθεσε μάλιστα ότι διαμήνυσε στην Ουάσινγκτον ότι η Άγκυρα θα ενεργοποιήσει τους κανόνες εμπλοκής χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν, στην περίπτωση που απειληθεί.

Ο Ερντογάν είπε επίσης πως τόνισε στις ΗΠΑ ότι η χώρα του δεν θα συμμετάσχει στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της συριακής πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος επειδή σε αυτήν τη στρατιωτική επιχείρηση μετέχει η κουρδική πολιτοφυλακή YPG, που από την Τουρκία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση