GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει για τον Κασιδιάρη και την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής

Η Ολομέλεια θα έχει τον τελικό λόγο για τα μέτρα που θα επιβληθούν στον Ηλία Κασιδιάρη και ενδεχομένως και στα άλλα μέλη της Κοινοβουλευ...


Η Ολομέλεια θα έχει τον τελικό λόγο για τα μέτρα που θα επιβληθούν στον Ηλία Κασιδιάρη και ενδεχομένως και στα άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση αποβολής του Ηλία Κασιδιάρη και των άλλων μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής αφορά, σε αυτή τη φάση, τις συνεδριάσεις των τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο, σήμερα και αύριο.

Η σημερινή απόφαση αφορά επίσης στην περικοπή του ενός δεύτερου της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης του Ηλία Κασιδιάρη και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Το θέμα που ανέκυψε σήμερα με τη Χρυσή Αυγή θα συζητηθεί στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και ενδεχομένως να υπάρξει κάποια εισήγηση προς την Ολομέλεια.

Έτσι, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας μεθαύριο Τετάρτη θα ληφθεί απόφαση αν θα αποβληθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι άλλοι βουλευτές της ΧΑ από τις συνεδριάσεις επί του νομοσχεδίου. Επικρατέστερο θεωρείται το σενάριο η απόφαση αποβολής από την Ολομέλεια να αφορά μόνον τον κ. Κασιδιάρη. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα θεωρηθεί απών και δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου.

Αναφορικά με το πρωινό επεισόδιο, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ένσταση επί της μομφής που επιβλήθηκε σε βάρος της από τις τέσσερις κοινοβουλευτικές επιτροπές, ζήτησε την ανάκληση της απόφασης και δήλωσε ότι αποτελεί λόγο ακύρωσης όλης της διαδικασίας.

Ως προς την απομάκρυνση του Ηλία Κασιδιάρη από την αίθουσα που συνεδρίαζαν οι τέσσερις επιτροπές, αυτή έγινε συνοδεία της φρουράς που είχε μπει στην αίθουσα. Δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία για να βγουν από την αίθουσα και οι άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς φαίνεται να κρίθηκε ότι θα έπρεπε να αποτραπούν νέα επεισόδια. Άλλωστε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν δόθηκε σήμερα ο λόγος και δεν θα δοθεί και αύριο καθώς ισχύουν τα μέτρα που αποφασίστηκαν νωρίτερα σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση