GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργία της ΠΝΟ δένει τα πλοία στα λιμάνια την άλλη βδομάδα

Απεργία προκήρυξε η ΠΝΟ για την επόμενη εβδομάδα. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα την ερχόμενη Τρίτη 16/05/2017 και Τετάρτη 17/05/2017, ...


Απεργία προκήρυξε η ΠΝΟ για την επόμενη εβδομάδα. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα την ερχόμενη Τρίτη 16/05/2017 και Τετάρτη 17/05/2017, μέχρι τα μεσάνυχτα.
Τα βασικά αιτήματα της ΠΝΟ είναι επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών στο προ των τριών μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων, αυτοτέλεια του ΝΑΤ, αντιμετώπιση της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, ριζική επανεξέταση των διατάξεων και των Υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες μειώθηκαν οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας στις διεθνείς γραμμές και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2016 στις κατηγορίες πλοίων που εκκρεμούν.
"Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποχωρώντας για άλλη μια φορά κατά κράτος στις απαιτήσεις των δανειστών και στις ξεφτισμένες πλέον κόκκινες γραμμές, συνομολόγησε, συμφώνησε, υπέγραψε και σε λίγες μέρες θα φέρει στο Κοινοβούλιο το νέο αντιλαϊκό και αντεργατικό πακέτο μέτρων με το οποίο κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων της χώρας μας" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) προσθέτοντας ότι "οι ηγεσίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την μακροχρόνια αποχή και απραξία από κάθε αγωνιστική δράση".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση