GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την Κυριακή ο Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Η μεταβίβαση της εξουσίας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων,...


Η μεταβίβαση της εξουσίας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο των τελετών της 8ης Μαΐου στην Αψίδα του Θριάμβου, τις οποίες παρακολούθησε μαζί με τον διάδοχό του.

Διαβάστε σχετικά: Ολάντ και Μακρόν μαζί κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου

Οι δύο άνδρες άκουσαν δίπλα-δίπλα τον γαλλικό εθνικό ύμνο που έψαλε η χωρωδία του στρατού. Ο Μακρόν άφησε να φανεί η συγκίνησή του, κρατώντας μερικές στιγμές τα μάτια του κλειστά.

Ο Ολάντ δήλωσε πως αισθάνεται «μεγάλη συγκίνηση» επειδή κατά τις τελετές αυτές δίνει τη σκυτάλη στον Εμμανουέλ Μακρόν, τον πρώην υπουργό Οικονομίας του, ο οποίος στην πολιτική διαδρομή του τον «ακολούθησε» και στη συνέχεια «χειραφετήθηκε» χωρίς να τον προδώσει.
 
Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, ο Εμμανουέλ Μακρόν εξελέγη χθες πρόεδρος με 66,10% των ψήφων, έναντι 33,90% που συγκέντρωσε η υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν. 
 
Και τώρα οι βουλευτικές 
 
Μετά την εκλογή του στην προεδρία ο κεντρώος Μακρόν, θέλει πλεόν να εξασφαλίσει πλειοψηφία στις εκλογές της 11ης και της 18ης Ιουνίου. Έτσι, μετά τους πανηγυρισμούς άρχισαν ήδη οι ζυμώσεις εν όψει των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες αναμένεται να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό αν ο νέος Γάλλος πρόεδρος, εκτός από την προεδρία θα κατακτήσει εντέλει και την... εξουσία! 
 
Στις βουλευτικές εκλογές όμως ελπίζει να πάρει τη ρεβάνς και το Εθνικό Μέτωπο και να κάνει θεαματική άνοδο στην Εθνοσυνέλευση.
 
Προς τοπαρόν, το κόμμα του εκλεγμένου πρόεδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, το En Marche!, και οι σύμμαχοί του αναμένεται να επικρατήσουν στον πρώτο γύρο τον επόμενο μήνα με ποσοστό 24% - 26%, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες το βράδυ, μετά την εκλογή του κεντρώου πολιτικού στο ανώτατο αξίωμα της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση