GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανία: Μειώθηκε σημαντικά το προβάδισμα των Συντηρητικών μετά τη σφαγή στο Μάντσεστερ

Το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου έχει μειωθεί σημαντικ...


Το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου έχει μειωθεί σημαντικά την τελευταία εβδομάδα, δείχνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας ORB, η απόσταση που χωρίζει τους Συντηρητικούς από το αντιπολιτεύομενο Εργατικό Κόμμα μειώθηκε στις 6 μονάδες, από 12 που ήταν την περασμένη εβδομάδα. Η δημοσκόπηση αυτή δίνει ποσοστά 44% στο Συντηρητικό κόμμα, 38% στους Εργατικούς, 7% στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και 4% στο ξενοφοβικό UKIP.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διήμερο 24-25 Μαΐου, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ.

Μείωση της διαφοράς, αλλά στις 10 μονάδες (από 13 που ήταν στις 16 Μαΐου) δείχνει και η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinium για λογαριασμό της εφημερίδας Observer. Σύμφωνα με αυτήν, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 45% και οι Εργατικοί 35%.

Λίγο μεγαλύτερη διαφορά, στις 12 μονάδες (από 18 που ήταν στις 13 Μαΐου) δίνει η δημοσκόπηση της ComRes για λογαριασμό των εφημερίδων Sunday Mirror και Independent. H Comres, που ρώτησε διαδικτυακά 2.024 ψηφοφόρους, αναφέρει στην εκτίμησή της ότι οι Συντηρητικοί έχουν πέσει στο 46% ενώ οι Εργατικοί ανέβηκαν κατά 4 μονάδες και έφτασαν στο 34%.

Τέλος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα Sunday Times, οι Συντηρητικοί προηγούνται με ποσοστό 43% και οι Εργατικοί βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 36%. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων μειώθηκε μέσα σε μία εβδομάδα κατά δύο μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση