GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πράγματι κάνει πολύ... "κρύο" κύριε Τσίπρα! (Βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας. Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ Πολλές φορές ακούω την άποψη ότι ακόμα και η ΝΔ να ήταν στην κυβέρνηση...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας.
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ

Πολλές φορές ακούω την άποψη ότι ακόμα και η ΝΔ να ήταν στην κυβέρνηση τα ίδια μέτρα θα έπαιρνε, την ίδια πολιτική θα ασκούσε και άλλα τέτοια που τις περισσότερες φορές διατυπώνονται από ανθρώπους που έχουν άγνοια να καταλάβουν τα οικονομικά στοιχεία της χώρας και αρκούνται στην κριτική μιας επιδερμικής ανάλυσης όπου τις περισσότερες φορές την άκουσαν ως δικαιολογία για τα νέα μέτρα. Μιας παρόμοιας ανάλυσης όπως αυτής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που δικαιολογεί τους αυξημένους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έλαβαν οι πολίτες αποδίδοντάς τους στον.... "βαρύ χειμώνα" !

Όπως καταλαβαίνεται οι αλήθειες "κρύβονται" και "κρύβονται" καλά με σκοπό την δικαιολογία των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για τον "πολύ κρύο χειμώνα" και τους αυξημένους λογαριασμούς της ΔΕΗ έχουμε να πούμε εμείς τα εξής:

Πρώτον Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε μια χώρα με γεμάτα ταμεία και σε ανάπτυξη βγήκαμε επιτυχώς στις αγορές με τις τράπεζες ανοικτές και χωρίς όρια αναλήψεων και με το ΔΝΤ να ζητά μόνο μέτρα προληπτικού χαρακτήρα 700 εκ. για να βγούμε οριστικά από το μνημόνιο που όμως ο Σαμαράς δήλωνε ότι δεν χρειαζόμαστε διότι θα καταφέρουμε χωρίς στήριξη. Να προσθέσουμε ότι είχε γίνει και κούρεμα χρέους ύψους 120 δις ευρώ και το χρέος ήταν βιώσιμο.

Δεύτερον Μετά τις εκλογές με την νίκη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπήκαμε στο 3ο μνημόνιο αφού κόστισε ακόμα 86 δις ευρώ χρέος στου Έλληνες οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης από τις τότε "δήθεν" διαπραγματεύσεις του κ. Βαρουφάκη. Έκτοτε επιβάλλονται συνεχώς νέα μέτρα και φόροι παντού και ζούμε την ύφεση ως η μοναδική χώρα στην ΕΕ. Μα το κυριότερο έκλεισαν οι τράπεζες μπήκαν όρια στις καταθέσεις και μπήκε θέμα χρέους και βιωσιμότητας και πάλι!

Τρίτον Άρχισε ένας νέος φαύλος κύκλος για το χρέος που οδηγεί και πάλι σε νέα μέτρα ακόμα περισσότερα από τα 140 που ψηφίστηκαν πρόσφατα στην Βουλή με το ΔΝΤ σε διαφωνία για τα υψηλά πλεονάσματα!

Έτσι άρχισαν να παίζουν και πάλι νούμερα για την βιωσιμότητα του χρέους και άλλα τέτοια...

Η αλήθεια τώρα με τους αριθμούς (όπως την έχω από έμπειρη πολιτικά αξιόπιστη πηγή) είναι:

Το Νοέμβριο του 2014 (στα τέλη της διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά):

Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 182 δισεκατομμύρια και το Χρέος 319!
Τότε προβλεπόταν πως ως το 2022:
Το ΑΕΠ της χώρας θα έφτανε τα 259 δισεκατομμύρια και το Χρέος τα 270!

Σήμερα (μετά από 2,5 σχεδόν
χρόνια του κ. Τσίπρα):

Το ΑΕΠ της χώρας είναι 175,5 δισεκατομμύρια. Και το χρέος 326!
Κι ως το 2022 προβλέπεται (επί κ. Τσίπρα, πάντα):
Το ΑΕΠ μας να φτάσει τα 217 δισεκατομμύρια και το Χρέος τα 337!

Συμπερασματικά το..." κάνει πολύ κρύο" και... "τι χειμώνας βαρύς" για τις αυξήσεις της ΔΕΗ του κ. Τσίπρα έχει να κάνει ως δικαιολογία πάντα με όλα τα παραπάνω που αποδίδουν το άσχημο πολιτικό κλίμα λαϊκίστικα και επιδερμικά μαζί με το αφήγημα τι να κάνουμε τα ίδια θα έκανε και η ΝΔ...

Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ οι κκ Σαμαράς και ο Βενιζέλος ούτε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται τα ίδια...
Εκτός και αν πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΟΜΠΕΣ γιατί από πετρέλαιο ούτε γραμμάριο δεν έμεινε πια !!

Άλλα ακούγαμε προεκλογικά και άλλα στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός.

Βίντεο:
https://youtu.be/M6ErCITgnWU

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση