GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κερέ: Πρώτα το χρέος και μετά τα ομόλογα στην ποσοστική χαλάρωση

Tα ελληνικά ομόλογα δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) αν προηγουμένως δεν ληφθούν αποφάσεις από ES...


Tα ελληνικά ομόλογα δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) αν προηγουμένως δεν ληφθούν αποφάσεις από ESM, ΔΝΤ για το xρέος. Αυτό δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, σε συνέντευξή του στο Reuters. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει πραματοποιησει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, όμως πρέπει να ξεκαθαρίσει αρκετά ακόμα εμπόδια προτού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάσει τη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της.

Οπως αναφέρει ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης, οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης πρέπει να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του ύψους του ελληνικού χρέους και το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρέπει επίσης να αποφασίσει αν θα συμμετέχει στο υφιστάμενο πρόγραμμα.

Συνεπώς όπως έκτίμησε ο ίδιος, ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα υποδηλώνει πως η συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα μπορεί χρονικά να απέχει ακόμη μήνες. Συμπληρώνοντας ότι η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα αποτελεί συμβολική αλλά πολυπόθητη κίνηση που θα μπορούσε να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να επιταχύνει την ανάκαμψη της χώρας μόλις δυο χρόνια αφότου έφτασε κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη.

Αναφορικά με την επικείμενη συνεδρίαση του eurogroup επεσήμανε ότ «η Δευτέρα θα είναι η ημέρα για πολιτικές αποφάσεις» και συμπλήρωσε ότι «αυτό που θα θέλαμε να δούμε ως ΕΚΤ είναι μια ξεκάθαρη περιγραφή των μέτρων για το χρέος και πόσο θα συμβάλουν στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Χρειαζόμαστε έναν επαρκή βαθμό εξειδίκευσης».

Σχετικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ξεκαθάρισε ότι «δεν χρειαζόμαστε επισήμως το ΔΝΤ, όμως θα μας ανακούφιζε ξεκάθαρα αν το ΔΝΤ συμμετείχε με όρους της αξιοπιστίας των μέτρων για το χρέος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση