GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κονιόρδου διαψεύδει το θέμα για τα διατηρητέα του Ελληνικού

Έχει ανακληθεί η απόφαση για αναπομπή στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων της υπόθεσης χαρακτηρισμού τριών μνημείων του Ελληνικού...


Έχει ανακληθεί η απόφαση για αναπομπή στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων της υπόθεσης χαρακτηρισμού τριών μνημείων του Ελληνικού ως διατηρητέων καθώς, μετά από ενδελεχή έλεγχο, δεν προέκυψαν στοιχεία που να αιτιολογούν την αναπομπή, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού διαψεύδοντας σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή».

Η Λυδία Κονιόρδου προέβη στην παραπάνω δήλωση στον ρ/σ «Αθήνα 9.84» προσερχόμενη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το δημοσίευμα της «Καθημερινής» ανέφερε ότι η υπ. Πολιτισμού ανοίγει ξανά το θέμα των διατηρητέων κτιρίων, φέροντας «νέα απόπειρα υπονόμευσης της επένδυσης στο Ελληνικό».

Όπως σχολίαζε το δημοσίευμα, «με την κίνηση αυτή η υπουργός δημιουργεί ένα ακόμη εμπόδιο στην επένδυση, δεδομένου ότι καθυστερεί και η απόφαση του Δασαρχείου Πειραιά για το αν υπάρχουν στο Ελληνικό εκτάσεις που προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία αλλά και εγείρει και θέμα εγκυρότητας, καθώς για να ζητήσει αναπομπή πρέπει να έχει διαπιστωθεί πλάνη του Συμβουλίου ή να έχουν προκύψει νέα στοιχεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση