GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν θα δένουν στα λιμάνια της Σικελίας πλοία που μεταφέρουν μετανάστες

Με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, από την ερχόμενη Δευτέρα θα απαγορεύεται η είσοδος στα λιμάνια της Σικελίας των πλοίων που μεταφέρου...


Με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, από την ερχόμενη Δευτέρα θα απαγορεύεται η είσοδος στα λιμάνια της Σικελίας των πλοίων που μεταφέρουν μετανάστες, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ασφαλείας για τη σύνοδο της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που θα λάβει χώρα από τις 26 Μαίου στην Ταορμίνα.
Η απαγόρευση αυτή θα ισχύσει μέχρι το πέρας των εργασιών των ηγετών των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη, στις 28 του μηνός. Τα πλοία δηλαδή, τα οποία περισυλλέγουν και μεταφέρουν στην ξηρά πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν τον διάπλου της Μεσογείου, θα πρέπει να κατευθύνονται σε άλλα λιμάνια της Κάτω Ιταλίας, πιθανότατα προς το Μπάρι, την Καλαβρία, την Σαρδηνία ή την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που υιοθετείται ένα τέτοιο μέτρο, δεδομένων και του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης τρομοκρατικών επιθέσεων. Μέρος των σχολιαστών, όμως, τονίζει ότι η απόφαση αυτή υποδηλώνει μια αντιφατική συμπεριφορά, από την στιγμή που οι ισχυρότερες χώρες του πλανήτη δεν έχουν λάβει έως τώρα αποτελεσματικές αποφάσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού και τη «συντονισμένη διαχείριση της παγκοσμιοποίησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση