GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα εκλογικά κέντρα, δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις μετά...


Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα εκλογικά κέντρα, δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπό αυστηρή επιτήρηση: ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή υπό «συνθήκες υψίστης ασφαλείας», σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

«Όπως και στον πρώτο γύρο των εκλογών, περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα είναι επί ποδός την Κυριακή μαζί με τους στρατιωτικούς που συμμετέχουν στην επιχείρηση Σεντινέλ και τα μέλη της δημοτικής αστυνομίας, για να φροντίσουν για την ασφάλεια γύρω από τα εκλογικά κέντρα και για να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση κάποιου περιστατικού», δήλωσε ο Πιερ-Ενρί Μπραντέ εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο Παρίσι το σύνολο των 896 εκλογικών κέντρων σε 585 σημεία θα φυλάσσονται επιπλέον είτε από μέλη της δημοτικής αστυνομίας είτε από ιδιωτικούς φρουρούς από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας Μπρινό Ζιλιάρ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δήμου του Παρισιού προς ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας που έχει λάβει το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με αυτά, στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας θα βρίσκονται 12.000 αστυνομικοί και στρατιώτες, εκ των οποίων οι 5.000 θα φροντίζουν αποκλειστικά για την ασφαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας και την τήρηση της δημόσιας τάξης, σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση της αστυνομίας.

Και οι επινίκιες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Η ομάδα του Εμανουέλ Μακρόν έχει ήδη ανακοινώσει ότι σε περίπτωση νίκης, ο υποψήφιος του «Εμπρός!» θα γιορτάσει στην πλατεία μπροστά στο Λούβρο, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το σημείο που έχει επιλέξει η Μαρίν Λεπέν.

Και εκεί «θα κινητοποιηθούν οι δυνάμεις ασφαλείας για να φροντίσουν για την ασφάλεια των εορτασμών, των συγκεντρώσεων και των κινητοποιήσεων», σχολίασε ο Μπραντέ.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών αύριο, οι αρχές και οι δυνάμεις ασφαλείας δεν κρύβουν το γεγονός ότι φοβούνται το πιθανό ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων, κυρίως από ακροαριστερές ομάδες.

Το βράδυ μετά τον πρώτο γύρο μια διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες νεαροί «αντιφασίστες» στο Παρίσι κατά του Μακρόν και της Λεπέν αμαυρώθηκε από συγκρούσεις με την αστυνομία. Έξι αστυνομικοί και τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ 143 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, AFP

Πηγή ΦΩΤΟ:www.independent.co.ug, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση