GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή

Νέα δεδομένα για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι ηλεκτρονικοί πλει...


Νέα δεδομένα για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται τρεις ημέρες την εβδομάδα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή.

Το αίτημα για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ήταν διαρκές από την πλευρά των τραπεζών καθώς πρέπει να ασκηθεί πίεση, κυρίως στους στρατηγικά κακοπληρωτές, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των κόκκινων δανείων.

Στο άρθρο 59 η διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπει:

- Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται ημέρα Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14.00 ή από τις 14.00 έως τις 18:00. Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς κατά το τελευταίο λεπτό του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, ήτοι από ώρα 13:59:00 έως 13:59:59 ή από ώρα 17:59:00 έως 17:59:59 δίδεται αυτόματη παράταση πέντε λεπτών.

Για κάθε προσφορά που υποβάλλεται κατά το τελευταίο λεπτό της παράτασης, δίδεται νέα αυτόματη παράταση πέντε λεπτών, εφόσον υποβληθεί μεγαλύτερη προσφορά. Οι παρατάσεις μπορούν να συνεχισθούν για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο ωρών από την ορισθείσα ώρα λήξης του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, οπότε ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών.

- Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός διενεργείται με επιμέλεια του συμβολαιογράφου της περιφέρειας του τόπου όπου έγινε η κατάσχεση, ο οποίος ορίστηκε για τον πλειστηριασμό. Ο πλειστηριασμός διενεργείται ενώπιον του ίδιου συμβολαιογράφου που ορίστηκε αρχικά και στην περίπτωση πολλαπλών κατασχέσεων.

Αν τα κατασχεμένα πράγματα βρίσκονται στην περιφέρεια περισσότερων ειρηνοδικείων, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός διενεργείται, κατ' επιλογή του επισπεύδοντος, στην περιφέρεια οποιοσδήποτε εκ των άνω ειρηνοδικείων. Αρμόδιο για την επίλυση των διαφορών που αναφύονται από τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού είναι το δικαστήριο της έδρας του συμβολαιογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση