GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτός διαδικασίας: Γιατί η Βουλή δεν έδειξε την επίθεση Κασιδιάρη σε Δένδια

Σε ορισμένους προκάλεσε κακή εντύπωση το γεγονός ότι το κανάλι της Βουλής επέλεξε να μην δείξει το συγκεκριμένο πλάνο από την επίθε...


Σε ορισμένους προκάλεσε κακή εντύπωση το γεγονός ότι το κανάλι της Βουλής επέλεξε να μην δείξει το συγκεκριμένο πλάνο από την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια.
Το περιστατικό, όπως έχει καταγραφεί, δείχνει τον Νίκο Δένδια να περνάει από τον διάδρομο, τον Ηλία Κασιδιάρη να λέει: «Δένδια, όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό τώρα;» και στη συνέχεια η εικόνα διακόπτεται και η κάμερα κάνει ένα γενικό πλάνο.
Η κάμερα είχε εστιάσει μπροστά στον Ηλία Κασιδιάρη, καθώς  εκείνη την ώρα μίλαγε και έτσι τυχαία κατέγραψε το πέρασμα του Νίκου Δένδια και την αρχή του επεισοδίου. Μόλις ο σκηνοθέτης της Βουλής αντιλήφθηκε ότι ενδεχομένως να υπάρξει συνέχεια εκτός διαδικασίας, άλλαξε κάμερα. Συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης είναι κάτι σαν πρακτικογράφος και όχι επαγγελματίας επιφορτισμένος να πάρει το καλύτερο ή αποκαλυπτικότερο πλάνο. Και τα πρακτικά στο Κοινοβούλιο είναι παντού και πάντα φορμαλιστικά αυστηρή διαδικασία.
Οι οδηγίες που έχουν οι σκηνοθέτες στο κανάλι της Βουλής είναι να μην δείχνουν επεισόδια εκτός κανονιστικής διαδικασίας για κανένα λόγο είτε είναι βίαια, είτε ευτράπελα είτε "ενδιαφέροντα". Έτσι τα σπρωξίματα και τα νερά που έπεσαν στη συνέχεια δεν φαίνονται πουθενά στα πλάνα. Αλλά και χαριεντισμούς να είχαν ανταλλάξει οι πρωταγωνιστές, πάλι το Κανάλι της Βουλής δε θα τους κατέγραφε.
Φαίνονται απλώς βουλευτές της ΝΔ - αλλά και άλλων κομμάτων - να τρέχουν στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά στη συνέχεια η κάμερα σταμάτησε να δείχνει τι συνέβαινε και περιορίστηκε σε ένα γενικό μακρινό πλάνο, με τον κ. Μπαλαούρα να φωνάζει επί ώρα την φρουρά της Βουλής. Μάλιστα, μετά από λίγα λεπτά η μετάδοση διακόπηκε, καθώς με εντολή του κ. Μπαλαούρα υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.
Οι κάμερες είναι ρομποτικές και ζουμάρουν αυτόματα μόνο στον εκάστοτε ομιλητή ή στο προεδρείο. Η πάγια οδηγία προς τους τηλεσκηνοθέτες είναι να μην μεταδίδουν επεισόδια εκτός διαδικασίας και κοινοβουλευτικής τάξης στην αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση