Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

  Τι πιστεύουν οι Έλληνες για το κακό μάτι, τη μοίρα και τα θαύματα;


  Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για τα θρησκευτικά πιστεύω και τις εθνικές ταυτότητες στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) έδωσε στη δημοσιότητα το Pew Research Center.

  Μεταξύ των ερωτημάτων που τέθηκαν στους συμμετέχοντες από συνολικά 18 χώρες (από την Ελλάδα συμμετείχαν 1.465 άνθρωποι) ήταν το αν πιστεύουν στο κακό μάτι, με τους Έλληνες να αναδεικνύονται σε... πρωταθλητές στον τομέα αυτό, καθώς το 66% των Ελλήνων (δηλαδή δύο στους τρεις) δήλωσαν ότι πιστεύουν στο κακό μάτι, ένα ποσοστό ίσο με αυτό των Λετονών πιστών στο κακό μάτι, με τους Ουκρανούς να ακολουθούν με 60% και τους Αρμένιους με 59%.

  Αντίθετα, μόνο 4 στους 10 Έλληνες πιστεύουν στη μαγεία, αρκετά λιγότεροι από το 54% των Λετονών και το 49% των Ουκρανών. Παράλληλα, μόνο ένας στους πέντε Έλληνες πιστεύει στη μετενσάρκωση.

  Όσον αφορά στην πίστη στον Θεό, το 92% των Ελλήνων δηλώνει ότι πιστεύει, με το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο μεταξύ των γυναικών (95%) έναντι των ανδρών (89%). Μάλιστα, το 59% των Ελλήνων δηλώνουν απόλυτα βέβαιοι για την ύπαρξη του Θεού, και ένα 26% αρκετά βέβαιοι, ενώ μόνο το 7% αμφιβάλλουν και το 6% δεν πιστεύουν.

  Παράλληλα, το 64% των Ελλήνων πιστεύουν στα θαύματα, το 59% στη μοίρα και το 83% στην ύπαρξη της ψυχής.

  Το 31% των Ελλήνων δηλώνουν ότι προσεύχονται καθημερινά, το 69% ότι κοινωνούν τακτικά και το 68% ότι νηστεύουν όταν το επιτάσσει η θρησκεία. Επίσης, το 95% των Ελλήνων έχουν στο σπίτι τους θρησκευτικές εικόνες ή αντικείμενα, και το 97% ανάβουν κερί στην εκκλησία.

  Πολύ χαμηλό είναι αντίθετα το ποσοστό των Ελλήνων που συμβουλεύεται αστρολόγους και μέντιουμ (12%).

  Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι πάνω από τους μισούς (51%) Έλληνες άνω των 35 ετών πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις ηλικίες 18-34 ετών είναι μόνο 24%. Πάντως, από τις δέκα ορθόδοξες χώρες στις οποίες διεξήχθη η έρευνα, στην Ελλάδα καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό υποστήριξης προς τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων (26%).

  Σχετικά με άλλα κοινωνικά ζητήματα, το 78% των Ελλήνων αντιτίθενται στην πορνεία, το 72% στα ναρκωτικά, το 53% στις εκτρώσεις και το 51% στην ομοφυλοφιλική συμπεριφορά. Αντίθετα, μόνο το 25% αντιτίθεται στην κατανάλωση αλκοόλ, το 16% στη χρήση αντισυλληπτικών, το 14% στα διαζύγια και το 11% στο προγαμιαίο σεξ.

  Εξάλλου, στην Ελλάδα καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που πιστεύουν ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ επιστήμης και θρησκείας (74%).

  Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απόψεις των Ελλήνων για τη Ρωσία, με το 70% να πιστεύουν ότι μία ισχυρή Ρωσία είναι απαραίτητη για να εξισορροπηθεί η δυτική επιρροή, ενώ το 69% θεωρούν πως η Ρωσία έχει υποχρέωση να προστατεύει τους χριστιανούς ορθόδοξους εκτός των συνόρων της.

  Παράλληλα, το 89% των Ελλήνων (ποσοστό μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη από τις 18 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα) θεωρούν πως η ελληνική κουλτούρα είναι ανώτερη από τις άλλες
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 16 Μαΐ 2017, 11:58:00 π.μ.

  Αχ το τι έχει ψήφιση ο Ελληνικός λαός για να βρει τον δρόμο του και τους πιστεύει κιόλας...

  Η πολιτική έχασε, οι ιδεολογίες έχασαν.. Η ΜΑΎΡΗ ΑΥΓΉ είναι το πιο συστημικό κόμμα του κέδρους και της εκμετάλλευσης του Μαμονά...Ο Σαμαράς τρόμαξε το 2013 όταν είδε τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ να μπαίνουν στα σαλόνια...

  Πριν την κρίση του υπέρκεφαλαίου όλοι αυτοί ήταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αμελητέα ποσότητα του 0,5% άντε του 1-2%.. ΣΉΜΕΡΑ είναι δεύτερη δύναμη σε χώρες όπως την Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, οι Ούγγροι συγκυβερνούν με φασίστες ,στη Ιταλία στης ΗΠΑ κυβερνά ο αυτοκράτορας Ντόναλντ Τραμπ κ.τ.λ..ΣΉΜΕΡΑ και στην Ελλάδα πιάνουν σταθερά χωρίς σπρώξιμο από τα ΜΜΕ οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΆΝΕΤΑ το 10% με 12% ..Αν αυτό για μερικούς δεν είναι ανησυχητικό τότε ΜΑΣ λείπαμε..

  Δεν είναι μόνο εργάτες λούπεν που έχασαν την δουλειά τους και τους έκαναν ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ πλύση εγκεφάλου ότι οι ΞΈΝΟΙ που έρχονται και τους παίρνουν της δουλειές τους ήταν ο εύκολος στόχος έτσι ψηφίζονται οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ..

  Από αυτό το παραμύθι έτσι γιγαντώνετε και στην χώρα μας Ο ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ...Όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν σκεφτήκανε ποτέ ΌΤΙ οι πολυεθνικές τους έκαναν ανέργους.. διοτι πήραν τα εργοστάσια τους ΚΑΙ τα πήγαν στην Ασία με μεροκάματα 2 δολάρια , χωρίς ωράρια, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς ανθρωπινά και παιδικά δικαιώματα,που ΖΟΥΝ σε τρώγλες ανά 30 άτομα για να παράγουν τον πλούτο για 200-300 παγκοσμίων πολυεθνικών...

  Διότι ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ τους έλεγε > βλέπεις οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι αυτοί που σε άφησαν χωρίς εργασία, έβαζαν μέσα και το θρησκευτικό συναίσθημα και ΈΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΟΝ ΤΈΛΕΙΟ ΝΕΟΦΑΣΊΣΤΑ ΠΟΥ δυστυχώς συνεχίζουν με της ιδεοληψίες οι μήτρες που τους γεννούν και είναι οι Τράπεζες, η πολιτική και οι πολιτικοί της Γερμανία και τον ΗΠΑ με της νέοφιλελεύθερες ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥΣ παγκοσμίως... ΌΛΑ ΓΙΑ ΣΤΗΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ...

  Ο κόσμος ΔΕΝ αντιδρά.. βλέπετε τι γίνεται στην Γερμανία// η κ. Άγκελα Μέρκελ θα πάρει της εκλογές περπατώντας διοτι δεν έχουν άλλη επιλογή ούτε οι Γερμανοί ..Που είναι ο Σοσιαλισμός του κ.Μάρτιν Σουλτς;;; μα ξεχνάμε ότι ΜΑΖΊ κυβερνάνε χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλιστές??? Ποιος σοσιαλισμός και ΒΛΑΚΙΕΣ;;; υπάρχει αυτή η ιδεολογία του Σοσιαλισμού ΣΉΜΕΡΑ;;; που είναι να πάω να την διαβάσω?? ..

  Κομουνισμός !!!!! Τι ωραία ιδεολογία!!! μια κασέτα {ο λαός να πάρει την στην εξουσία στα χέρια του} ΜΆΛΙΣΤΑ.. Χωρίς επανάσταση δεν έχει παρθεί {εξουσία λάου}... έχουν τα κότσια , την γνώση , να οργανώσουν αυτοί που αυτοαποκαλούνται κομουνιστές του ΚΚΕ του 2017 να ΔΏΣΟΥΝ κατεύθυνσης για πάρει ο ΛΑΟΣ την εξουσία ??? ΟΧΙ.. έτσι έχουν βολευτεί ΚΑΛΑ μερικοί βουλευτές και καθοδήγητες και τρώνε μισθούς και εισφορές ΑΠΌ το σύστημα που ΜΌΝΟ καταγγέλλουν και έτσι νομίζουν ότι κάνουν το χρέος τους...Εδώ υπάρχει μια εξαίρεση για αυτούς που είναι εκτός βουλής που νομίζουν ότι ανατρέπουν ΑΥΤΟ το σύστημα με το πετάνε ένα δυο μολότοφ στα ΜΑΤ...

  Για τον Σύριζα τι να πω !!!! ΕΎΓΕ τους, κατάφεραν να κάνουν αυτά που η λεγομένη ΔΕΞΙΆ ΔΕΝ το διανοούνταν να τα κάνει ούτε στα καλύτερα της ΌΝΕΙΡΑ...

  Συμπέρασμα: ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΑΔΙΈΞΟΔΟ..Που θα κλιμακώνετε με ταχύτητα φωτός με την ρομποτική τεχνολογία σε θέσεις εργασίας και αλίμονο σε αυτούς που δεν θα έχουν την γνώση για της νέες μορφές εργασίας που ΕΊΝΑΙ ΕΔΏ, όχι ότι έρχονται.. ΕΊΝΑΙ ΕΔΏ...Τώρα σε όλα αυτά αν βρουν λύση προσωπικά το θεωρώ δύσκολο και θα πάρει χρόνο που πολλοί από εμάς θα έχουμε γίνει αστρόσκονη ...

  Uros

  Item Reviewed: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για το κακό μάτι, τη μοίρα και τα θαύματα; Rating: 5 Reviewed By: Press- gr