GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εις θάνατον τρεις Παλαιστίνιοι για τη δολοφονία διοικητή της Χαμάς

Στην εσχάτη των ποινών καταδίκασε το κίνημα της Χαμάς, που διοικεί την Λωρίδα της Γάζας, τρεις Παλαιστίνιους που έκρινε ότι είχαν λάβ...


Στην εσχάτη των ποινών καταδίκασε το κίνημα της Χαμάς, που διοικεί την Λωρίδα της Γάζας, τρεις Παλαιστίνιους που έκρινε ότι είχαν λάβει μέρος στη δολοφονία ενός από τους ανώτερους διοικητές της ισλαμιστικής οργάνωσης, μια δολοφονία που όπως καταγγέλλει ενορχηστρώθηκε από το Ισραήλ.

Δικαστήριο ασφαλείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι τρεις άνδρες ομολόγησαν ότι σκότωσαν τον Μαζέν Φουκάχα, διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης, ο οποίος έπεσε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι και μια στο στήθος μέσα στο αυτοκίνητό του, στις 24 Μαρτίου, κοντά στο σπίτι του στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καταδίκασε και τους τρεις, ηλικίας 44, 38 και 38, για συνεργασία με το Ισραήλ και υποστήριξε ότι ένας από τους τρεις είναι ο δράστης της δολοφονίας και οι άλλοι δύο παρείχαν στις υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ πληροφορίες για τις κινήσεις του Φουκάχα.

Η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ, η οποία πραγματοποιεί μυστικές επιχειρήσεις εναντίον παλαιστινίων ενόπλων, δεν απάντησε στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει τις καταγγελίες της Χαμάς.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν, σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth λίγο μετά την δολοφονία, την είχε αποδώσει σε εσωτερική κόντρα εξουσίας της Χαμάς.

Το Ισραήλ είχε φυλακίσει τον Φουκάχα το 2003 για σχεδιασμό επιθέσεων κατά Ισραηλινών και τον είχε καταδικάσει σε εννέα φορές ισόβια. Το 2011 απελευθερώθηκε στο πλαίσιο ανταλλαγής περισσοτέρων από 1.000 παλαιστινίων κρατουμένων με έναν αιχμάλωτο ισραηλινό στρατιώτη.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι μετά την αποφυλάκισή του και την εξορία του στη Γάζα ο Φουκάχα συνέχισε να σχεδιάζει επιθέσεις από παλαιστίνιους ενόπλους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η Χαμάς έχει καταδικάσει σε θάνατο 109 ανθρώπους και έχει εκτελέσει περισσότερους από 20 από αυτούς βάσει του δικαστικού της συστήματος από το 2007, όταν έπειτα από έναν σύντομο εμφύλιο πήρε την εξουσία από τον Μαχμούντ Αμπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση