GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι εμπειρίες που θα ζήσεις στην καλοκαιρινή Πλάκα

Η Πλάκα είναι ίσως η ομορφότερη και πιο ειδυλλιακή γειτονιά της Αθήνας. Όσες φορές και αν την έχουμε περπατήσει, δεν θα την χορτάσουμ...


Η Πλάκα είναι ίσως η ομορφότερη και πιο ειδυλλιακή γειτονιά της Αθήνας.

Όσες φορές και αν την έχουμε περπατήσει, δεν θα την χορτάσουμε ποτέ. Ειδικά τώρα, που ο (σχεδόν) καλοκαιρινός καιρός μας ανοίγει την όρεξη για βόλτες με τις ώρες, δεν χρειαζόμαστε συγκεκριμένη αφορμή για να βρεθούμε στα πλακόστρωτα σοκάκια της.

Τα υπέροχα νεοκλασικά, η ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας, τα παρεΐστικα μεζεδοπωλεία και cafe, οι αυλές με τα γιασεμιά και τις μπουκαμβίλιες, σαν νησιώτικες καρτ ποστάλ, αρκούν για να μας φτιάξουν τη διάθεση και να μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά.

Ιδού μερικά από τα ωραιότερα πράγματα που μπορεί κανείς να απολαύσει στην καλοκαιρινή Πλάκα.

Βόλτα στα Αναφιώτικα

Η πιο ιδιαίτερη και γοητευτική περιοχή της Πλάκας δεν είναι άλλη από τα διάσημα Αναφιώτικα.

Μικρά ασβεστωμένα σπίτια που θυμίζουν περισσότερο το κυκλαδονήσι της Ανάφης, ανθοστολισμένες αυλές και στενά σοκάκια συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή τη λιλιπούτεια συνοικία που βρίσκεται σκαρφαλωμένη στη βορειανατολική πλευρά του βράχου της Ακρόπολης.

Την κυκλαδίτικη αισθητική και την ήρεμη ατμόσφαιρα έρχεται να συμπληρώσει η υπέροχη θέα προς την Αθήνα και τον Λυκαβηττό.

Μια βόλτα με μοναδικές εικόνες λουσμένες στο φως του ελληνικού ήλιου.

Νύχτες στην ταράτσα του Cine Paris

Το Cine Paris είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θερινά σινεμά της πόλης, το οποίο πάντα θα επιλέγουμε για τη νοσταλγική και ρομαντική του ατμόσφαιρα.

Η λειτουργία του χρονολογείται από το 1920 όταν ένας Έλληνας κομμωτής ο οποίος ζούσε για πολλά χρόνια στο Παρίσι –εξ ου και η ονομασία του– αποφάσισε να δημιουργήσει ένα θερινό σινεμά στην Αθήνα.

Γύρω στη δεκαετία του 1960, μεταφέρθηκε στο κτίριο που ξέρουμε σήμερα, αλλά πριν λήξει η δεκαετία σταμάτησε τη λειτουργία του.

Το 1986 άνοιξε και πάλι τις πόρτες της ταράτσας του για να απολαμβάνουμε ταινίες με θέα τον Ιερό Βράχο (Κυδαθυναίων 22, τηλ. 210 3222071, www.cineparis.gr)

Καφές σε νοσταλγικό σκηνικό

Το Γιασεμί στα διάσημα σκαλάκια της Μνησικλέους δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Είναι ένα από τα πρώτα μαγαζιά που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για Πλάκα. Καθίστε στις παρεϊστικες μαξιλάρες του και απολαύσετε τον καφέ σας παρέα με λαχταριστά σπιτικά γλυκά χαζεύοντας την περαντζάδα.

Δεν θα χορταίνετε να χαζεύετε την υπέροχη αυλή που θυμίζει παλιές εποχές της Αθήνας (Μνησικλέους 23, τηλ. 213 0417937, www.yiasemi.gr).

Σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Πλάκας, στην Πλατεία Φιλομούσου Εταιρίας, απέναντι από το ιστορικό Cine Paris, τα τραπεζάκια του καφενείου Κυδαθηναίων κάτω από τις φυλλωσιές ό,τι πρέπει για μια δροσερή στάση με μερακλίδικο ελληνικό ή ρακόμελα και τσίπουρα μαζί με νόστιμες ποικιλίες (Πλατεία Φιλομούσου Εταιρίας 2, τηλ. 210 3232340).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση